avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate cora.construct

Activitate cora.construct

As dori o monografie contabila cu privire la decontarea serviciilor turistice ale angajatilor, care pot fi decontate respectand cele 2 plafoane.
Buna ziua . Societate comerciala infintata in 11/07/2023 , cu domeniul principal de activitate constructii . Societatea este neplatitoare de TVA la infinatare . Societatea are contract de prestati servicii cu un beneficiar , persoana juridica din Germania inregistrata in Germania platitoare de TVA. Societaea din Romania a incasat de la beneficiarul German , contravaloarea serviciilor prestate in luna iulie 2023 in valoare de peste 10,000 euro . Ce obligatii fiscale am in ceea ce priveste TVA ?Multumesc .
Buna ziua , sunt o persoana juridica platitoare de TVA care doresc sa vand un imobil nou unei alte persoane juridice platitoare de tva . Intentionam ca aceasta tranzactie sa fie facuta in luna noiembrie 2023 , sau in luna ianuarie 2024.
1,Daca efectuez tranzactia in noiembrie 2023 , cum ma afecteaza din punct de verdere TVA si impozit ?
2,Daca efectuez tranzactia in ianuarie 2024 , cum ma afecteaza din punct de verdere TVA si impozit ?
3. Imi recomandati sa vand pana la data de 01,09,2023 ?
Buna ziua : am o firma care activeaza in domeniul constructiilor , cod CAEN 4120 . Societatea nu se incadreaza la facilitatile fiscale potrivit art 50 alin 5 din codul fiscal (si asta datorita faptului ca cifra de afaceri nu este realizata pe teritoriul Romanie). In aceste conditii , societatea poate avea salariati (clar in domeniul constructiilor pt ca aceasta este activitatatea pe care o desfasoar ) pe care sa ii incadreze cu salariul minim brut de 3000 de lei ?Multumesc