avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil între doua firme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil între doua firme

Buna ziua , sunt o persoana juridica platitoare de TVA care doresc sa vand un imobil nou unei alte persoane juridice platitoare de tva . Intentionam ca aceasta tranzactie sa fie facuta in luna noiembrie 2023 , sau in luna ianuarie 2024.
1,Daca efectuez tranzactia in noiembrie 2023 , cum ma afecteaza din punct de verdere TVA si impozit ?
2,Daca efectuez tranzactia in ianuarie 2024 , cum ma afecteaza din punct de verdere TVA si impozit ?
3. Imi recomandati sa vand pana la data de 01,09,2023 ?
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Ajustare tva imobil. MateiOvidiu MateiOvidiu 1. In Mai 2022 Am platit avansul pentru un imobil de pe SRL. Fiind o tranzactie imobiliara intre 2 firme, s-a aplicat taxare inversa, deci nu s-a platit ... (vezi toată discuția)
Tva constructie noua sau constructie veche? cand sa fac vanzarea-cumpararea? big_bughy big_bughy Intentionez sa cumpar ca PFA platitor de TVA un imobil de la un SRL platitor de TVA. Imobilul este construit (receptie facuta) in 2022. Deci pana la 31 ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)