avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate Lds1989

Activitate Lds1989

Care este in momentul de față cota parte??? Cat are socrul și cât are mama socrului ,tatăl dansului fiind decedat?(3/4 mama socrului și 1/4 socrul?) Vă mulțumesc pt răspuns.

gi-jane2 a scris:

Doar daca prin donatie s-a încălcat rezerva succesorala a sotiei dvs, o va acționa în judecata pe sora sa.
Cota socrului e mica asa ca mare lucru nu veti castiga.

Daca bunica soției și socrul donează imobilul cumnatei(sora soției) după moartea bunicii ei și al socrului ii putem acționa în judecata, pe baza "rezervei succesorale"? Mulțumesc pt raspuns

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Raspunsul este da, pentru ca sotia dvs nu este mostenitoarea bunicului.
Mostenitori sunt bunica si tatal sotiei.
Acestia pot dispune de mostenire cum doresc.

Daca donează bunul, cumnatei(sora soției), după moartea socrului ii putem acționa în judecată???Mulțumesc pt raspuns

gi-jane2 a scris:

Mostenitori ai bunicului sunt bunica si fiul ( socrul dvs). Acestia pot face ce doresc cu casa, nu e treaba sotiei dvs.

Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( soției mele), fara sa afle soția despre aceasta. Practic să rămână soția fara nimic din această moștenire. Multumesc
Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( soției mele), fara sa afle soția despre aceasta. Practic să rămână soția fara nimic din această moștenire. Multumesc