avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, ii poate ...

Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( soției mele), fara sa afle soția despre aceasta. Practic să rămână soția fara nimic din această moștenire. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
Lds1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:43, 2 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenitori ai bunicului sunt bunica si fiul ( socrul dvs). Acestia pot face ce doresc cu casa, nu e treaba sotiei dvs.
Daca donează bunul, cumnatei(sora soției), după moartea socrului ii putem acționa în judecată???Mulțumesc pt raspuns

gi-jane2 a scris:

Mostenitori ai bunicului sunt bunica si fiul ( socrul dvs). Acestia pot face ce doresc cu casa, nu e treaba sotiei dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca prin donatie s-a încălcat rezerva succesorala a sotiei dvs, o va acționa în judecata pe sora sa.
Cota socrului e mica asa ca mare lucru nu veti castiga.
Care este in momentul de față cota parte??? Cat are socrul și cât are mama socrului ,tatăl dansului fiind decedat?(3/4 mama socrului și 1/4 socrul?) Vă mulțumesc pt răspuns.

gi-jane2 a scris:

Doar daca prin donatie s-a încălcat rezerva succesorala a sotiei dvs, o va acționa în judecata pe sora sa.
Cota socrului e mica asa ca mare lucru nu veti castiga.

Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Lds1989, utilizator
socrului și 1/4 soc(3/4 mamarul?)

Daca bunul era comun, socrul mosteneste 1/8 din casa si rezerva ar fi de 1/16, deci... nu merita decat daca e vreun palat.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica soției mele, după moartea bunicului, poate ... Lds1989 Lds1989 Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)