avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate ...

Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( soției mele), fara sa afle soția despre aceasta. Practic să rămână soția fara nimic din această moștenire. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lds1989 , utilizator 23:32, 1 Octombrie 2023
Da.
Buna ziua

Raspunsul este da, pentru ca sotia dvs nu este mostenitoarea bunicului.
Mostenitori sunt bunica si tatal sotiei.
Acestia pot dispune de mostenire cum doresc.
Daca bunica soției și socrul donează imobilul cumnatei(sora soției) după moartea bunicii ei și al socrului ii putem acționa în judecata, pe baza "rezervei succesorale"? Mulțumesc pt raspuns

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Raspunsul este da, pentru ca sotia dvs nu este mostenitoarea bunicului.
Mostenitori sunt bunica si tatal sotiei.
Acestia pot dispune de mostenire cum doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica soției mele, după moartea bunicului, ii poate ... Lds1989 Lds1989 Buna ziua. Bunica soției mele, după moartea bunicului, poate înstrăina imobilul( contract v-c, uzufruct, donatie...)unei alte nepoate, cu acordul tatălui( ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Donatie catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua In urma decesului bunicilor mei, casa acestora + terenul aferent au ramas mostenirea celor 2copii, unul fiind tatal meu. Sora tatalui solicita o ... (vezi toată discuția)