avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Activitate O Radu

Activitate O Radu

2001 sau 2002, nu mai rețin exact.

raluk0207 a scris:

În ce an a fost încheiat contractul?

Contract de Vânzare-Cumpărare rătăcit, soții care îl dețin sunt plecați fiecare îl altă țară și sunt divorțați (nu doresc să colaboreze pentru a ușura situația).
Situația este destul de interesantă: Mă aflu în posesia unei copii a contractului. Am identificat notarul, acesta încă există și este în activitate. Copilul soților este în țară și este singurul care se poate ocupa. De la notar mi s-a spus că este nevoie de procură specială de la ambasadă/consulat de la unul dintre părinți (este suficientă doar o parte din cele două care dețin imobilul?) pentru a se putea genera încă un contract ,,original”. Întrebarea mea este: De ce procură specială este vorba? Am identificat o ambasadă la care ar putea merge persoana în cauză, dar nu știe ce să solicite – pentru ca să fim liniștiți că este ceea ce ne-a solicitat notarul care urmează să ne elibereze actul.
Mulțumesc anticipat de ajutor!
Este vorba de un partaj:
Soții s-au căsătorit în 1999 și au divorțat în 2010/2011. În anul 2002 a fost cumpărat apartamentul (cu împrumut de la bancă, pe numele amândurora, dar a fost achitat integral după divorț de către mamă) care face obiectul partajului:

1. Doar una dintre părți dorește vânzarea acestuia pentru obținerea de 50% din valoare - cealaltă parte este obligată să fie de acord cu vânzarea acestuia? Partea care dorește vânzarea a plătit exclusiv întreținerea și utilitățile de la divorț până în prezent.

2. Din 2001 există și un copil (astăzi 22 de ani) care nu a beneficiat de pensie alimentară (din partea talălui, copilul rămânând la mamă), existând doar o înțelegere verbală (deci nu s-a semnat nici un act) că acest copil va primi de la tată, în schimbul pensiei alimentare, jumătatea sa din apartament la momentul majoratului (deci, de 4 ani se tergiversează respectarea promisiunii).

Tatăl nu se află pe teritoriul României și nu se poate lua legătura cu el. Cum ar trebui procedat pentru ca mama să obțină jumătatea sa din apartament, iar copilul să primească fie partea de apartament a tatălui (după cum a fost înțelegerea), fie plata retroactivă a pensiei alimentare (nu s-a semnat nici un act conform căruia mama ar renunța la pensia alimentară a copilului, aceasta pur și simplu nu a fost plătită)?