avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de Vânzare-Cumpărare rătăcit, soții nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de Vânzare-Cumpărare rătăcit, soții nu colaborează

Contract de Vânzare-Cumpărare rătăcit, soții care îl dețin sunt plecați fiecare îl altă țară și sunt divorțați (nu doresc să colaboreze pentru a ușura situația).
Situația este destul de interesantă: Mă aflu în posesia unei copii a contractului. Am identificat notarul, acesta încă există și este în activitate. Copilul soților este în țară și este singurul care se poate ocupa. De la notar mi s-a spus că este nevoie de procură specială de la ambasadă/consulat de la unul dintre părinți (este suficientă doar o parte din cele două care dețin imobilul?) pentru a se putea genera încă un contract ,,original”. Întrebarea mea este: De ce procură specială este vorba? Am identificat o ambasadă la care ar putea merge persoana în cauză, dar nu știe ce să solicite – pentru ca să fim liniștiți că este ceea ce ne-a solicitat notarul care urmează să ne elibereze actul.
Mulțumesc anticipat de ajutor!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:24, 26 Octombrie 2023
În ce an a fost încheiat contractul?
2001 sau 2002, nu mai rețin exact.

raluk0207 a scris:

În ce an a fost încheiat contractul?

Trebuie o procura prin care soții imputernicesc o alta persoana din țară, sa se prezinte la Biroul notarial X și sa solicite reconstituirea contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr..din data de..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Procura Buna seara asi Dori. sa stiu cum pot trimite acasa o procura pentru mama Mea ce are an grija copilul ieu lam anscris la scoala doar Ca ieu acum nam cum sa marg ... (vezi toată discuția)