avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Procura
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Procura

Buna seara asi Dori. sa stiu cum pot trimite acasa o procura pentru mama Mea ce are an grija copilul ieu lam anscris la scoala doar Ca ieu acum nam cum sa marg acasa si pentru a putea sai acepte dosarul facut iau cerut o procura va rog daca se poate sami spuneti cum pot face va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 21:04, 14 August 2018
Buna seara,

In primul rand trebuie sa stiti sigur ce anume trebuie sa contina acea procura, astfel incat sa nu va fie refuzata la scoala. Apoi va trebui sa cautati un birou notarial (sunt foarte multi notari romani in Italia) astfel incat procura va fi facuta direct in limba romana. Apoi procura va trebui apostilata la unul din consulatele Romaniei din Italia.
La Roma gasiti un birou notarial aici:
[ link extern ] /

Bafta!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara!

Procura o puteti da in fata unui notar, apoi apostilata la Consulatul /Ambasada Romaniei.
Actele notariale care pot fi efectuate de ambasade si consulate sunt urmatoarele: autentificarea procurilor si a declaratiilor; legalizarea copiilor de pe inscrisuri; legalizarea traducerilor; legalizarea semnaturilor.
Procura trebuie sa contina elementele de identificare ale mandantului (cel care da imputernicirea) si ale mandatarului (cel care este imputernicit) si sa se precizeze in mod exact scopul mandatului (pentru ce se da respectiva imputernicire).
Daca aveti alte nelamuriri, va rog sa le adresati cu incredere.

O seara frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii davidclaudia davidclaudia buna ziua ,imi puteti spune va rog cum sa procedez pentru a imputernici pe cineva din tara sa-mi ridice alocatia copilului ,noi fiind in UK . (vezi toată discuția)