avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copii

buna ziua ,imi puteti spune va rog cum sa procedez pentru a imputernici pe cineva din tara sa-mi ridice alocatia copilului ,noi fiind in UK .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 17 Iunie 2015
Ambasadele şi consulatele pot efectua următoarele tipuri de acte notariale care trebuie să respecte cerinţele legii române:
- autentificarea procurilor şi a declaraţiilor;
- legalizarea copiilor de pe înscrisuri;
- legalizarea traducerilor;
- legalizarea semnăturilor.

Pentru autentificarea procurilor şi a declaraţiilor, persoanele interesate trebuie să se prezinte personal la sediul Secţiei Consulare şi să probeze identitatea cu un act de identitate valabil – carte de identitate, buletin de identitate sau paşaport. Permisul de conducere nu este considerat, potrivit legii române, act de identitate şi nu poate fi utilizat pentru autentificarea sau legalizarea actelor notariale.

Procurile şi declaraţiile trebuie să conţină elementele de identificare ale mandantului şi ale mandatarului şi să precizeze în mod exact scopul mandatului. Ele trebuie să fie redactate în limba română.

În cazul în care, din cauza distanţei sau a unei alte imposibilităţi de deplasare la ambasadă, nu vă puteţi prezenta personal, aveţi posibilitatea, în funcţie de caracterul procurii, de a o autentifica la un notar local şi apoi de a solicita Foreign and Commonwealth Office certificarea procurii cu Apostilă. Informaţii suplimentare sunt disponibile la următorul link [ link extern ] .

Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Buna seara asi Dori. sa stiu cum pot trimite acasa o procura pentru mama Mea ce are an grija copilul ieu lam anscris la scoala doar Ca ieu acum nam cum sa marg ... (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)