avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate flob1984

Activitate flob1984

Buna ziua, trebuie sa declar un venit din tranzactii la bursa pe 2021. Am completat declaratia dclUnica_2022_05012022 prin rectificarea capitolului 1. Cand am depus declaratia, am primit o atentionare cum ca "Baza anuala de calcul a CAS (27600) trebuie sa fie >= (30600)". Dar m-am uitat si salariul minim pe 2021 a fost 2300 RON. Asta inseamna 27600 pe an. Stiti cumva cu cine ar trebui vorbit? Aceeasi recipisa arata ca nu au fost erori de validare. Multumesc!
ok. multumesc
buna ziua,
eu am un cont de investitii la un broker care nu este rezident in Romania si nici nu are sediu permanent in Romania. Daca am inteles corect, asta inseamna ca voi plati urmatoarele taxe pe castiguri: 10% din profit (castig-prierderi) + CASS daca trec de unul din praguri.

Intrebarea mea este: cand va trebui sa declar/platesc acest impozit? in momentul in care transfer banii din contul broker-ului in contul meu din Romania? sau asta nu conteaza si va trebui sa platesc la sfartiul anului chiar daca nu transfer nimic si toate castigurile raman in contul broker-ului?

multumesc.
buna ziua. eu mi-am radiat pfa-ul incadrat la norma de venit in 2023. din cauza schimbarilor fiscale care se anunta, s-ar putea sa nu fi fost o idee buna sa-l radiez si sa-mi deschid SRL micro.
intrebarea mea este daca as putea reveni pe PFA cu norma de venit? exista vre-o perioada de asteptare sau pot sa-mi refac PFA-ul din 2024 daca vad ca ies mai bine cu impozitele asa?
multumesc