buna ziua,
eu am un cont de investitii la un broker care nu este rezident in Romania si nici nu are sediu permanent in Romania. Daca am inteles corect, asta inseamna ca voi plati urmatoarele taxe pe castiguri: 10% din profit (castig-prierderi) + CASS daca trec de unul din praguri.
Intrebarea mea este: cand va trebui sa declar/platesc acest impozit? in momentul in care transfer banii din contul broker-ului in contul meu din Romania? sau asta nu conteaza si va trebui sa platesc la sfartiul anului chiar daca nu transfer nimic si toate castigurile raman in contul broker-ului?
Când videti acțiunile, chiar dacă transferați sau nu banii in tara, sau dacă cu ei cumpărați altele tot la el. Se face un total anual și apoi anul urmator, pentru anul precedent completați în declarația unica.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.