avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cand platesc impozit la bursa cu un broker nerezident?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cand platesc impozit la bursa cu un broker nerezident?

buna ziua,
eu am un cont de investitii la un broker care nu este rezident in Romania si nici nu are sediu permanent in Romania. Daca am inteles corect, asta inseamna ca voi plati urmatoarele taxe pe castiguri: 10% din profit (castig-prierderi) + CASS daca trec de unul din praguri.

Intrebarea mea este: cand va trebui sa declar/platesc acest impozit? in momentul in care transfer banii din contul broker-ului in contul meu din Romania? sau asta nu conteaza si va trebui sa platesc la sfartiul anului chiar daca nu transfer nimic si toate castigurile raman in contul broker-ului?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: flob1984 , utilizator 22:34, 7 Octombrie 2023
Când videti acțiunile, chiar dacă transferați sau nu banii in tara, sau dacă cu ei cumpărați altele tot la el. Se face un total anual și apoi anul urmator, pentru anul precedent completați în declarația unica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
ok. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributiile pentru venituri obtinute din bursa. Zenith667 Zenith667 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de contributiile pentru venituri obtinute din bursa. 1. Daca, prin platforma broker-ului, am cumparat de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Care sunt diferentele intre pf si pj la investitiile pe pietele de capital ? Andrei Bledea Andrei Bledea Buna ziua. As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana ... (vezi toată discuția)
Venituri din investitii din strainatate eduardrosianu eduardrosianu Buna ziua, am urmatoarea speta: pf rezident roman detine conturi/fonduri la o banca/broker de investitii din Elvetia. Acest broker face plasamente pt client in ... (vezi toată discuția)