avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care sunt diferentele intre PF si PJ la investitiile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care sunt diferentele intre PF si PJ la investitiile pe pietele de capital ?

Buna ziua.

As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana juridica ?
Plus inca cateva aspecte punctuale:
Pentru investitiile printr-un SRL, fara angajati, impozitul pe profit este de 1% ?
Dividendele incasate in contul de brokeraj se impozeaza la fel ca si la persoanele fizice cu 5% direct la sursa ?
Daca am facut de exemplu o marcare de profit de 1000 lei, dar nu retrag banii din contul de brokeraj, acest profit este impozabil ?

Multumesc!
Andrei
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:40, 13 Septembrie 2021
Nici nu are rost sa incercati sa faceti aceasta comparatie. Mergeti direct la broker cu buletinul si o dovada de la banca cu numarul contului personal valabil si semnati contractul ca persoana fizica.
Pe castigul din dividende firmele la care veti avea actiuni va va retine impozitul pe venitul din dividende 5% la data platii dividentelor.
Pe castigul din tranzactiile anuale impozitul pe investitii va fi 10% si veti completa si depune declaratia unica la inceputul anului curent pentru anul precedent, dupa ce primiti de la broker in februarie adeverinta cu situatia castig/pierdere pentru anul precedent.
In plus, daca totalul anual dividende + castigul din tranzactiile facute e peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, veti completa in declaratia unica si veti plati si contributia la sanatate 10% aplicata la valoarea plafonului celor 12 salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)