avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa

Buna ziua,

As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio alta sursa de venit.

Din ce am inteles trebuie depusa declaratia 200 in anul urmator celui in care se fac tranzactiile, iar veniturile se impoziteaza cu 16%, la care se adauga 5.5% CASS.

Ce as dori sa stiu este daca mai trebuie platit si altceva in afara de 16% impozit si 5.5% CASS, avand in vedere cu nu mai exista alte surse de venit, ci doar profitul din tranzactii. De exemplu, trebuie platita si contributie la pensie ? (ca fapt divers, daca nu este obigatorie plata pensiei, as prefera sa imi gestionez singur banii de pensie).

De asemenea, as dori sa stiu daca se impune o anumita forma de organizare (de exemplu PFA), cand se obtin venituri din tranzactii pe bursa si aceasta este singura sursa de venit.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
md20, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:26, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum este legea codului fiscal acum, nu mai trebuie sa platiti nimic in plus decat cele doua impozite amintite si de dumneavoastra. Anul urmator pana pe 25 mai depuneti d200 insotita de copie dupa situatia primita dupa 28 februarie de la broker cu castigul sau pierderea anului precedent. Apoi veti primi acasa de la finante spre sfarsitul anului o decizie de impunere cu suma de plata in contul impozitului pe castigul din investitii si la fel, pentru sanatate, si cu termenele in care sa faceti plata.
Nu va este impus o forma juridica pentru ca veti lucra ca persoana fizica si brokerul va va face cont de tranzactionare ca persoana fizica, pe baza datelor din buletin.
Valabil pentru 2018:
CASS in procent de 10% daca venitul din dividende sau alte investitii la bursa este peste valoarea a 12 x salariul minim pe economie, adica in 2018 peste 22800 lei. Si u depunerea unei declaratii pana la 31 ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru depasire plafon venituri din dividende maracinel maracinel Buna ziua. Am o intrebare si pana acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca exact. Cazul meu: am venituri din dividende (obtinute din cumparare actiuni la bvb) ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas sau cass pentru veniturile provenite din trading de cryptomonede? daniel222 daniel222 Buna ziua, As dori sa stiu cum sunt impozitate veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Sa zicem, de exemplu, ca la finalul anului 2018 am ... (vezi toată discuția)