Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in diverse societati romanesti pentru care am primit, in contul de la broker, dividende.
Intrebarea e: Daca am re-investit banii primiti drept dividende, fara a-i retrage din contul deschis la broker, trebuie depuse declaratii la ANAF ?
Sunt considerate sumele respective castig desi inca nu le-am incasat ?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, acele sume sunt venit chiar daca raman acolo in cont cat mai multi ani sau daca cu ele cumparati alte actiuni.
Acum, trebuie sa stiti ca acesti bani care pentru dumneavoastra sunt venit din dividende, ei sunt deja impozitati de catre firmele la care aveti acele actiuni care au virat ele la stat impozitul pe venitul din dividende.
Deci dumneavoatra strict pentru acest venit nu mai patiti impozit pe venit.
Veti plati doar contributia la sanatate si veti depune declaratia unica numai atunci cand acest venit incasat pe tot anul va depasi valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie, care in 2018 a fost 22800 lei.. Atfel nu. Daca este sa platiti , este de plata 10% aplicat la valoarea plafonului de 22800 lei.
O alta situatie E posibil ca in timp sa inregistrati din tranzactionarea actiunilor pe bursa de la Bucuresti, castig sau pierdere. Doar pentru aceasta situatie, indiferent daca e castig sau pierdere, veti depune declaratia unica pe baza fisei de cont primita de la broker pentru anul precedent. Veti plati impozit de 10% pe castig. La fel, se poate a platiti si cass sau nu, daca va incadrati in situatia de mai sus dar se cumuleaza venitul anual din dividende cu cel din castgul din tranzactii si se vede daca e peste sau sub plafonul a 12 salarii.
Începând cu data de 1 iulie 2022, sistemele e-Factură și e-Transport devin obligatorii pentru anumiți contribuabili. Cursul practic de implementare e-Factură / e-Transport va cartografia noile sisteme de raportare, fiind gândit ca un instrument de orientare care să ajute participanții să înțeleagă mai bine ce presupune lansarea acestora:
e-Factură: vom discuta subiecte ce detaliază termenele de raportare, obligațiile și opțiunile de raportare în relația B2G și B2B, precum și probleme practice: structura facturii electronice, validare și erori factură, obiecții și corecții factură, stornare, refuz factură, facturi către parteneri externi, declarații fiscale.
e-Transport: care este lista produselor cu risc pe care le vizează sistemul E-Transport, cât e valabil codul UIT, dacă se menționează codul UIT în CMR sau avizul de expediție, ce obligații au șoferii pe traseu, ce vehicule sunt vizate de reglementare, dacă se raportează și bunurile care doar tranzitează România.