avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate Alex12345$

Activitate Alex12345$

Buna ziua,
Blocul nostru are o curte interioara deschisa spre proprietatea vecina, care este o institutie publica, extinsa de-a lungul anilor pâna a se lipi de propietatea noastra. In timp foarte multe ventilatoare si generatoare au fost adaugate in exteriorul si în interiorul acestei institutii. Zgomotul continuu produs de aceste instalatii este insuportabil si mai ales noaptea face ca toate camerele orientate pe curtea noastra sa fie improprii pentru dormit.
Au fost facute reclamatii în 2019 la care ni s-a raspuns ca sunt constienti ca nivelul maxim admis de zgomot e depasit si ca vor vor face un studiu pentru remediere.
De atunci nivelul de zgomot a crescut, fie prin adaugarea de noi instalatii, fie prin degradarea celor existente.
Doresc sa stiu daca exista o cale prin care sa-i putem obliga sa ia masuri de urgenta, fara a astepta ani de studii si proiecte.
Multumesc
In cazul unui apartament închiriat, se pot organiza vizite pentru vizitarea apartamentului înainte de încheierea contractului?
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarile urmatoare sunt: daca ne creeaza probleme (neplata chiriei sau a întretinerii, utilizarea apartamentului în AIRBNB, etc) putem sa întrerupem contractul si sa-l obligam sa plece? Avem contract pentru un an. Suntem obligati sa-l reînoim?
Buna ziua,
Impreuna cu fratele meu detinem un apartament, care este închiriat mobilat, cu contract declarat la ANAF.
Chiriasul ne preseaza sa-l luam în spatiu, iar noi ezitam.
Doresc sa stiu daca suntem obligati si daca exista alte variante.