avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate nataliacatisov@yahoo.ro

Activitate nataliacatisov@yahoo.ro

Buna ziua. Cu 2 ani in urma am avut intenția sa achiziționez un autoturism și am plătit contravaloarea pentru acel autoturism unei firme de leasing. După ce le-am dat banii, acea firma nu mia mai livrat mașina și au dispărut, aveau telefoanele închise și nu mai reuseam sa dau de ei. Mi-am luat un avocat și am făcut o plângere la poliție pentru înșelătorie. Am mers pe penal, dar avocata ma sfătuit sa mergem și pe civil. Cum taxa de timbru era foarte mare, avocata a încercat sa obțină un ajutor judiciar pentru a nu mai achita acea taxa de timbru. A obținut o reducere a taxei de timbru și pentru restul taxei mi-au dat posibilitatea sa achit in rate. I-am zis ca și așa am fost înșelată de foarte mulți bani și ca nu mai am bani sa achit taxa. Ea mia zis ca putem continua doar pe penal daca nu am bani si ca putem renunța la civil si atunci nu va mai trebui sa achit acea taxa. Așa am si făcut , am continuat doar pe penal si acum dupa 2 ani ma trezesc ca am poprire pe cont pentru acea taxa de timbru. Sunt obligată sa achit taxa de timbru pentru in proces care nu avut loc si la care am renuntat? Menționez ca nu am achitat nici măcar o rata din taxa de timbru, renunțasem din start.
Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată pensie alimentara și nici măcar nu l-a văzut niciodată pe copil. In schimb refuza sa își dea acceptul pentru ca copilul sa poate ieși din țara sau sa ii pot face pașaport. Îl pot decadea din drepturi parintesti? Și de ce acte as avea nevoie?