avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate blue35

Activitate blue35

Va salut.
În 2003 am cumparat un teren, vecinul din spatele proprietății are un hambar la distanță legală fata de gard dar, între zidul hambarului si gardul de delimitare, are o streașină făcută sa nu-i plouă la temelia hambarului iar streasina intra pe proprietatea mea cu 20 de cm. In 2015 am construit casa, am purtat discuții pe aceasta tema, i-am făcut notificare prin executor, refuza sa-si refacă streașină morivand ca au trecut mai mult de 10 ani de când am cumparat terenul si fapta s-a prescris si nu mai am dreptul sa-l actionez în judecată.
Intrebare: exista termen de prescripție pe legea "picătură stresinii" astfel încât să nu-l mai pot acționa în judecată si sa raman cu raman cu apa si zapada cazuta de pe acoperisul lui la temelia casei mele?
Multumesc anticipat pentru intelegere si sfaturi.
Va salut!
Gardul vecinului, pe o distanță de 15 metri, este compus din tot felul de materiale inestetice. Nu ma interesează dacă a avut autorizație, sunt sigur că nu. Vreau sa fac un gard pe proprietatea mea, care sa mascheze gardul acestuia.
Gardul va fi din stâlpi metalici si tabla cutata Lindab, fara temelie, doar gropi săpate si ancorat în beton.
Intrebare, fiind un gard ornamental, la ce distanță de gardul lui trebuie amplasat, din punct de vedere legal? Înălțimea gardului va fi de 2 metri.
Multumesc mult!