avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate creuceanu

Activitate creuceanu

Parintii au donat cu uzufruct personal un imobil dar fiul donatar divortat si cu copii a decedat (donatia a fost facuta cand era divortat ). In aceste conditii cine are drept de mostenire si in ce proportii .
Multumesc, incep sa caut ce inseamna aceste variante si probabil voi reveni cu solicitare de clarificari .
Rezidentiar
Vă rog,dacă puteți sa-mi explicați in termeni simpli ce presupune contractul de întreținere ? Am cautat dar datorita termenilor specifici este mai greu de ințeles .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista un frate care asteapta fățiș,fara decenta minima moartea proprietarului, daca toată viața și-a exploatat rudele,cunoștiințele,avid de bani păna la a nu-și plăti pensia alimentara-și multe alte aspecte-sigur va face orice ca sa împiedice testamentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta cu prima casa trebuie amânata pâna la încheierea studiilor . Varianta testament pare nesigura .Va multumesc .
,,Posesia se poate reglementa prin contract ,,-probabil am înteles gresit dar la donatie nu este posibil. Proprietarul poate sa mai trăiasca 20 de ani sau 1. Dar in acest caz nepotul beneficiar devenind proprietar nu mai poate accesa creditul prima casa .Deci exista vreo modalitate prin care nepotul beneficiar sa nu devina proprietar, transferul de proprietate sa se faca la deces-sau alta data ? Multumesc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
M-am interesat la notariat,contractul de donatie intra in vigoare de la data semnarii si imobilul trebuie pus pe rol in urmatoarele 30 de zile . Mai sunt alte variante ?
Bună ziua,
1-In cazul in care o persoana aflata în parteneriat civil de 25 ani ,nu are copii,are 2 nepoti de frați si un frate (care-i asteapta sfârsitul!) lasă prin testament notarial un imobil unui nepot si cu dreptul de uzufruct viager asupra imobilului partenerului (care este de acord cu conținutul testamentului ) acest testament poate fi atacat ?
Daca fratele deschide o actiune judecatoreasca in acest timp partenerul poate locui in imobil sau poate fi evacuat de politie ? Fratele are dreptul sa obtina ceva ?
2-Prin contract de donatie imobilul trece imediat in posesia nepotului beneficiar, trece pe numele lui sau donatorul iși poate păstra toate contractele de utilitati ? Trebuie anuntat la primarie contractul de donatie sau se poate continua pe numele donatorului ?(ceea ce ar fi excelent, nu te desființezi singur !).
3--Cum se poate proceda cu scoaterea certificatului de deces ? Au dreptul doar fratele si nepotii ?
Va multumesc .
Va rog, intrebarea era daca trebuie sa mai achit ODATA din moment ce am mai platit fondul de rulment .Va multumesc .