avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii au donat cu uzufruct personal un imobil dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii au donat cu uzufruct personal un imobil dar fiul donatar ...

Parintii au donat cu uzufruct personal un imobil dar fiul donatar divortat si cu copii a decedat (donatia a fost facuta cand era divortat ). In aceste conditii cine are drept de mostenire si in ce proportii .
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:04, 8 Februarie 2024
Imobilul se va transmite prin moștenire către copiii defunctului - în mod egal.
Asta dacă nu cumva există în cuprinsul contractului de donație vreo clauză de reîntoarcere a bunului donat în patrimoniul donatorilor pentru caz de predeces al donatarului.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ... aura2021 aura2021 Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ajuta .Parintii mei au facut act de vanzare-cumparare fratelui meu, iar dupa cativa ani, s-au ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara king king Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare! Tatal meu a trait cu o femeie 18 ani necununati ea a decedat,dar inainte de asta tatal meu ... (vezi toată discuția)
Contract donatie imobil Alexandrescuu Alexandrescuu Buna ziua, doresc sa ii donez apartamentul, proprietate personala, surorii mele. Eu nu sunt casatorita, nici ea la momentul de fata. 1. In cazul in care ea se ... (vezi toată discuția)