avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Aura777

Activitate Aura777

Buna ziua. Detin un SRL, cu sediul social in Bucuresti, la firma care imi face contabilitatea. In septembrie expira contractul si ei au marit pretul. As putea face sediul la adresa de domiciliu, proprietate personala impreuna cu sotul, situata in alt judet ? Mentionez ca am de recuperat sume mari de bani de la CASMB pe concediul postnatal. Daca mut sediul social pe alt judet, imi poate afecta decontarea?
Răspuns la discuția Cum trag contabilul la raspundere
Contractul a fost incheiat pe un an, urmatoarele 9 luni am platit facturile doar.
Vreau sa plec de la ei, cu siguranta nu imi vor da nici baza de date.

Cornel Vasile a scris:

In contractul incheiat cu acea societate, nu scrie nimic de raspundere in situatia neindeplinirii atributiilor corespunzatoare?

Răspuns la discuția Recuperare bani prenatal

Multumesc. I-am cerut si prin email, oficial, si fata in data si nu imi raspunde. In fata mi-a zis ca le-a depus, dar nu are internet sa imi dea nr de inregistrare ( am si inregistrat-o), desi in timp ce vorbeam, imi trimiteau facturi pt servicii si sediu social.

Deci, cel mai probabil, a uitat sa depuna pe ultimele 2 luni. Ce as purea face acum ? Este vorba de 18.000 lei pierduti.

ARGUS AUDIT SRL a scris:

Daca sunt depuse ar fi trebuit sa apara pe CASMB deja. Solicitati contabilei cererile de confirmare a depunerii medicalelor.

Am o firma cu un singur angajat, care acum este in CCC. Firma de contabilitate a depus actele de recuperare a banilor pe concediul medical (postnatal) doar pt 3 luni, in loc de 5 luni. Le-am cerut nr de inregistrare a cererilor si nu mi-au trimis nimic. Cum ii pot trage la rapundere pt aceste sume, de aprox 18.000 lei?
Am un SRL cu un singur angajat. Am intrat in concediu pre si postnatal in sept, oct, nov, dec si 4 zile din ianuarie. Tocmai am verificat cererile de recuperare a banilor pe pre/post natal pe site-ul CASMB si sunt trecute doar 3 luni. O fi uitat contabila sa faca cerere si pt celelalte 2 luni? Sau se actualizeaza mai greu. In cazul in care firma de contabilitate nu a facut cerere, ii pot trage la raspundere? E vorba de aprox 18.000 lei pe decembrie si ianuarie. Ii mai pot recupera cumva?
Răspuns la discuția Calcul prenatal si CCC
Si inca o intrebare, va rog: am inteles ca la calcul se pune luna intreaga, insa faptic ce salariu voi primi pt luna oct daca de exemplu nasc pe 15 oct? Salariu doar pt zilele lucrate pana la momentul nasterii sau pt luna intreaga? (Eu sunt si angajator si angajat si nu stiu ce salariu trebuie sa.mi dau pe oct., iar contabila m.a bagat mai mult in ceata, zicandu.mi ca va trebui sa imi dau salariu si dupa ce nasc, in cele 42 de zile de lauzie, pana se poate suspenda contractul, desi nu o sa solicit pre si postnatal).
Multumesc frumos pt lamuriri !!!

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.

Răspuns la discuția Calcul prenatal si CCC
Va multumesc mult pt raspuns!
Buna ziua. As vrea sa stiu, va rog, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate si de crestere copil, avand in vedere ca luna nasterii (octombrie) va fi incompleta. Concret: din oct 2022 pana in aprilie 2023 am avut salariul minim pe economie 3000 brut, 1898 net, iar din mai pana in oct (?) 24500 brut, 14456 net. Probabil voi naste pe la jumatatea lunii octombrie. Asta ar insemna jumatate de salariu? Afectandu.mi media veniturilor? Sau daca intru in prenatal/postnatal de la 10-15 oct, se decaleaza cu o luna , prima luna fiind septembrie, care este luna intreaga, sau doar jumatate de salariu.......ceea ce imi va afecta media veniturilor? Sau daca intru in prenatal din 1 oct , cu indemnizatia de maternitate calculata la 14421 brut pe luna oct, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil ? Nu stiu cum sa iau luna oct. Sper ca m.am facut inteleasa. Multumesc mult!