avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaMatei12

Activitate IuliaMatei12

Bună seara! O mamă singură din Romania, care se afla in concediu de crestere copil si are o indemnizatie lunara de 4400 lei + alocatia copilului (copil de pana in 2 ani) de 719 lei, poate primi si alte sume de la stat, fiind o mama singura (familie monoparentala)? Sau in cazul in care mama singura ( fam monoparentala) incepe serviciul dupa cei 2 ani, pe un salariu net de 4000 lei, mai poate beneficia si de alte sume din partea statului roman ? Daca da, va rog sa ma ajutati cu informatii. Multumesc.
O mama necasatorita care are 2 copii mici cu un anume barbat si primeste indemnizatie de crestere copil pt acesti doi copii, dar care mai are un copil mai mare din prima casatorie care se afla in custodia tatalui conform hotararii judecatoresti, poate plati pensie alimentara pentru copilul aflat in custodia tatalui desi se afla in crestere copil cu cei doi mici? Cat este procentul in situatia in care ea nu e salariat si este in crestere copil ? Mama va dori sa renunte la copilul mare castigat la divort in urma procesului si sa il dea tatalui in custodie. Va plati pensie mama, asa cum a platit si tata?Multumesc
Buna ziua! Sunt insarcinata si lucrez de acasa, asadar nu doresc concediu prenatal pana in ziua nasterii. Am stabilit data pt cezariana pt 15.09.2023. Cand trebuie sa duc cardul de sanatate la medicul de familie pt concediul postnatal? Este ok sa fiu pontata pana pe 14.09.2023 deoarece lucrez de acasa si pe 15.09.2023 nasc ? Ma incadrez la cele 42 zile obligatorii apoi? Voi naste in alt oras si doresc sa stiu cand trebuie sa ajung cu cardul de sanatate la medicul de fam pt medicalul postnatal. Multumesc.
Buna ziua! Daca am un contract de munca cu functie de baza de mai bine de 12 luni si un contract part time de 4 luni pana la data nasterii, se vor lua in calcul si veniturile contractului de 4 luni la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru cei 2 ani ? Sau se va lua in calcul doar contractul care are peste 12 luni? Multumesc