Cumpararea de vechime contributive pentru pensie la limita de virsta se face pina la 31 Decembrie 2024.
Se poate cumpara aceasta vechime inainte de depunerea dosaruli de pensie?
Data de 31 Decembrie reprezinta data limita la care se poate cumpara vechime sau daca ai depus dosarul in Decembrie si raspunsul vine dupa 45 zile cind ai informatia exacta cita vechime mai trebuie pentru completarea celor 15 ani contributivi, poti cumpara vechimea si dupa 1 Ianuarie 2025?
Locuiesc in strainatate de peste 25 ani. La plecarea din Romania mi s-a retinut buletinul.
In decembrie indeplinesc conditiile de iesire la pensie la limita de virsta.
Pot depune dosarul de pensie in Romania cu carte de identitate provizorie?
Pe 6 decembrie implinesc 65 ani.
Data la care pot aplica pentru pensie la limita de virsta.
Numarul de ani total lucrati (cu contributie) este 14.5 ani, la care se adauga 1an si 5 luni armata.
De asemenea mai am 7 ani si 4 luni lucrati in categoria a doua de munca.
Intrebarea mea este daca indeplinesc conditiile de pensie la limita de virsta in conditiile elaborate de noua lege a pensiilor.
Anul acest in Decembrie indeplinesc conditiile de a aplica pentru pensie la limita de virsta.
Cu noua lege a pensiilor stagiul militar si grupele de munca (cat. 2) mai sunt luat in considerare la calculul pensiei?
Si daca da in ce masura influenteaza pensia.
Daca aplic pentru pensie la limita de virsta dupa implinirea virstei legale la o anumita perioada de timp, exista o perioada de timp limitata in care pot primi din urma pensia?
Am emigrat legal din tara in 1998 si la plecare livretul militar mi-a fost retinut. Cum se poate recupera? Care este autoritatea care l-a retinut la momentul plecarii.