avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pentru pensie la limita de virsta cu noua ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pentru pensie la limita de virsta cu noua lege a pensiilor

Pe 6 decembrie implinesc 65 ani.
Data la care pot aplica pentru pensie la limita de virsta.

Numarul de ani total lucrati (cu contributie) este 14.5 ani, la care se adauga 1an si 5 luni armata.
De asemenea mai am 7 ani si 4 luni lucrati in categoria a doua de munca.
Intrebarea mea este daca indeplinesc conditiile de pensie la limita de virsta in conditiile elaborate de noua lege a pensiilor.

Daca nu indeplinesc conditiile ce este de facut?

Va multumesc,

Dorin Ardeleanu

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:34, 7 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să îndepliniți condiția de stagiu minim contributiv de 15 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cumparati 6-7 luni stagiu de cotizare si puteti beneficia de pensie.
Armata nu e stagiu contributiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca minima iongiurca iongiurca va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta - nascut in februarie 1956 s_marius s_marius - sunt angajat din 1973 (conditii de munca normala), sunt nascut in februarie 1956 - armata am facut-o intre anii 1976 - 1978 - am fost somer un an Cand as ... (vezi toată discuția)