avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate DenisB07

Activitate DenisB07

IRSOP - nu am primit salariul

Buna ziua ! Anul trecut (2023) in vara am facut practica platita pentru facultate la IRSOP. Dupa finalizarea practicii am ramas la ei ca operator fara a semna vreun contract sau ceva, in jur de 3 luni.

Dupa muuult timp am primit intr-un final o parte din banii pentru practica (inainte de anul nou), iar de atunci nimic...
Am insistat cu telefoane si email-uri dar nu primesc nici un raspuns.

Se poate face ceva pe cale legala?
Am inteles.
Va multumesc frumos

Inteleg ce spuneti dumneavoastra, din cate am inteles din amenda, a fost in felul urmator: am parcat undeva pe 19.09.2023, ei mi-au lasat o citatie (sau mi-au trimis prin posta), eu nu am avut-o (indiferent de motiv) deci amenda probabil este corecta, punctul valorand 145 de lei in 2023.
Intrebarea mea ramane : care este valoarea de plata? 3900 si ceva(1305x fiecare fapta) sau 1305 cat scrie acolo ?

latka a scris:

Amenzile nu se lasa in "parbriz" niciodata. Amenzile sunt consemnate intr-un formular numit proces verbal de contraventie.
Ce ati primit acasa e un proces verbal de contraventie si , dupa cite inteleg, e pentru faptul ca nu ati raspuns la solicitarea lor de a comunica datele soferului vinovat. Amenda nu se poate, conform legii, plati la jumatate, dar e gresita, pentru ca un punct amenda e 165 RON de la 1 ianuarie.
Acest document, prin care vi se cereau datele trebuia sa vina pe aceeasi cale, postala.
Nu se poate face nimic pentru ca sa platiti amenda de parcare, pentru ca nu ati fost sanctionat pentru asa ceva..
Puteti doar sa depuneti o plingere contraventionala impotriva acestui PV, la judecatoria de care apartineti, prin care sa solicitati anularea acelui PV de contraventie, deoarece nu vi s-a comunicat nici o cerere de date de identificare, la adresa la care locuiti. Asta daca sunteti sigur ca nu v-a venit vreun aviz la care nu ati raspuns si nu ati ridicat de la posta acel plic. Exista posibilitatea ca ei sa fi trimis solicitarea si sa nu va fi prezentat sa ridicati plicul, lamuriti cu oficiul postal.
Daca a existat o astfel de expediere, care se pastreaza doar 10 zile la oficiul postal, atunci sunteti bun de plata.

Care este amenda totala ?
Buna ziua, am primit prin posta o amenda pentru ca nu m-am dus sa prezint actele dupa ce am fost amendat pentru parcare in Bucuresti. Nu m-am dus pentru ca nu am gasit amenda in parbriz, probabil a luat-o cineva sau cine stie. Ideea este ca asta e prima mea amenda si nu stiu unde sa vad valoarea totala a acesteia.
Scrie in felul urmator :
Aplic:
Amenda, in suma de 1305 lei
9 puncte amenda x 145 lei

Faptele savarsite :
3 fapte dar doar la una dintre ele scrie " sanctionata cu amenda de la 1305 pana la 2900 lei.
La celelalte doua fapte nu scrie nimic la sanctiuni.

Se mai poate face ceva sa platesc doar amenda de parcare ? Sau, daca trebuie sa platesc amenda totala(pt neprezentare) care este valoarea ei totala ? 1305 x 3 ( 1305 pe fiecare "fapta" sau doar 1305 o data ?
Multumesc
Am reușit să discut cu el și i-am restituit suma. Mulțumesc frumos.
Bună ziua,

Ieri fostul angajator mi-a făcut un transfer egal cu un salariu, ideea este că după calculele mele, eu nu mai aveam nimic de încasat de la el. La telefon nu îmi răspunde să mă lămurească. Întrebarea mea este: Ce se poate întâmpla dacă el mi-a făcut transferul din greșeală iar mai apoi mă caută să-i restitui suma, am vreo obligație legală ?
In primul rand, multumesc foarte mult pentru raspuns.
In al doilea rand, presedintele nu ia nici o masura, m-am adresat de mai multe ori catre dumnealui, dar fara rezultat. Presupun ca politia locala poate sa fie chemata si pentru cazul vecinului cu santier, dar doar pentru galagie, ceea ce o sa si fac, ideea este ca eu ma "tem" cumva sa nu ma sanctioneze pe mine daca din intamplare atunci cand ajunge politia este liniste.
Ideea este ca dupa mintea mea as chema politia de fiecare data cand este galagie (normal, nu sunt idiot sa-i chem daca au scapat un pahar sau chestii de genul asta, ma refer strict la galagia care nu este normala si este facuta in timpul orelor de liniste, nu sunt nici eu absurd) doar ca nu as vrea sa fiu eu sanctionat din diverse motive.
A se retine : problema este cat se poate de reala, nu sunt o persoana incuiata care sa se planga de orice zgomot sau de diverse accidente, sau de situatii de urgenta cand chiar este nevoie sa se faca galagie in orele de liniste.

Adam Grecu a scris:

Va adresati in scris (poate fi si e-mail), la Sectia de Politie de care apartineti - pentru vecinul cu formatia de lautari;
Pentru vecinul cu santierul, va adresati presedintelui as. prop. Daca se dovedeste ca a defectat liful, cu sau fara intemtie, se intocmesc documente de catre firma care asigura mentenanta si se imputa santieristului. Tot in sarcina conducerii as. prop. sta rezolvarea problemei zgomotelor si atitudinii obraznice. Avem organe de ordine, platite de catre noi, dar trebuie sesizate.
Ii sezizati pana cand se muta sectia de politie la dvs. in bloc!


Buna ziua,
Am doua probleme dupa cum urmeaza:
Vecinul 1: muzica la maxim in primul interval de "ore de liniste" zilnic ... de vreo doua saptamani.
Vecinul 2: Santier de un an si 4 luni, nu tin cont de orele de liniste absolut deloc, lucreaza luni-duminica intre orele 7-20(21 uneori), nu inteleg de vorba buna ca nu-i ok, mai apoi pe la 1-2 ii apuca alergatul prin casa. Cu ocazia santierului au defectat liftul de doua ori, iar eu (operat pe coloana si picior stang) sunt obligat sa urc 7 etaje pe scari si inca doi vecini (et. 7 si 4) sunt obligati sa ramana in casa pentru ca au o varsta care nu le permite sa coboare pe scari.

Intrebarea mea este : Ce as putea face din punct de vedere legal in legatura cu cei doi vecini, sau macar cu vecinul 2?
Vorbesc despre Bucuresti, sector 5.