avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am doua probleme dupa cum urmeaza: Vecinul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am doua probleme dupa cum urmeaza: Vecinul 1: muzica ...

Buna ziua,
Am doua probleme dupa cum urmeaza:
Vecinul 1: muzica la maxim in primul interval de "ore de liniste" zilnic ... de vreo doua saptamani.
Vecinul 2: Santier de un an si 4 luni, nu tin cont de orele de liniste absolut deloc, lucreaza luni-duminica intre orele 7-20(21 uneori), nu inteleg de vorba buna ca nu-i ok, mai apoi pe la 1-2 ii apuca alergatul prin casa. Cu ocazia santierului au defectat liftul de doua ori, iar eu (operat pe coloana si picior stang) sunt obligat sa urc 7 etaje pe scari si inca doi vecini (et. 7 si 4) sunt obligati sa ramana in casa pentru ca au o varsta care nu le permite sa coboare pe scari.

Intrebarea mea este : Ce as putea face din punct de vedere legal in legatura cu cei doi vecini, sau macar cu vecinul 2?
Vorbesc despre Bucuresti, sector 5.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:46, 25 August 2023
Va adresati in scris (poate fi si e-mail), la Sectia de Politie de care apartineti - pentru vecinul cu formatia de lautari;
Pentru vecinul cu santierul, va adresati presedintelui as. prop. Daca se dovedeste ca a defectat liful, cu sau fara intemtie, se intocmesc documente de catre firma care asigura mentenanta si se imputa santieristului. Tot in sarcina conducerii as. prop. sta rezolvarea problemei zgomotelor si atitudinii obraznice. Avem organe de ordine, platite de catre noi, dar trebuie sesizate.
Ii sezizati pana cand se muta sectia de politie la dvs. in bloc!
In primul rand, multumesc foarte mult pentru raspuns.
In al doilea rand, presedintele nu ia nici o masura, m-am adresat de mai multe ori catre dumnealui, dar fara rezultat. Presupun ca politia locala poate sa fie chemata si pentru cazul vecinului cu santier, dar doar pentru galagie, ceea ce o sa si fac, ideea este ca eu ma "tem" cumva sa nu ma sanctioneze pe mine daca din intamplare atunci cand ajunge politia este liniste.
Ideea este ca dupa mintea mea as chema politia de fiecare data cand este galagie (normal, nu sunt idiot sa-i chem daca au scapat un pahar sau chestii de genul asta, ma refer strict la galagia care nu este normala si este facuta in timpul orelor de liniste, nu sunt nici eu absurd) doar ca nu as vrea sa fiu eu sanctionat din diverse motive.
A se retine : problema este cat se poate de reala, nu sunt o persoana incuiata care sa se planga de orice zgomot sau de diverse accidente, sau de situatii de urgenta cand chiar este nevoie sa se faca galagie in orele de liniste.

Adam Grecu a scris:

Va adresati in scris (poate fi si e-mail), la Sectia de Politie de care apartineti - pentru vecinul cu formatia de lautari;
Pentru vecinul cu santierul, va adresati presedintelui as. prop. Daca se dovedeste ca a defectat liful, cu sau fara intemtie, se intocmesc documente de catre firma care asigura mentenanta si se imputa santieristului. Tot in sarcina conducerii as. prop. sta rezolvarea problemei zgomotelor si atitudinii obraznice. Avem organe de ordine, platite de catre noi, dar trebuie sesizate.
Ii sezizati pana cand se muta sectia de politie la dvs. in bloc!

Va inteleg.
Cand faceti reclamatia, este bine sa stiti daca si alti vecini sunt in situatia dvs. si eu cred ca da. Acestia vor fi martorii dvs., adica in prealabi trebuie sa discutati si cu dansii.
Presedintele, daca nu-si face treaba pentru care i-ati acordat increderea si l-ati ales, trebuie reclamat la Primarie, dar repet, intai va adresati in scris comitetului executiv. Daca intr-un timp rezonabil nu scapati de probleme si credeti ca dumnealui presedintele este indolent, puteti sa-l atentionati ca o sa va adresati Biroului As. prop. din Primarie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)
Vecin galagios trueblack trueblack Buna seara, Am un vecin de deasupra mea care de aproximativ o luna face zgomot si galagie in fiecare zi.I-am spus ca zgomotul e prea mare (intre timp am fost ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)