avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate rune

Activitate rune

Salut! Ai rezolvat cumva? Vreau si eu sa stiu cam ce ar trebui sa platesc, eu lucrez la Roblox, dar e cam aceeasi chestie din ce am vazut. A trebuit sa completezi un W-8BEN, nu?
Salut! Ai aflat ceva despre ce trebuie plătit? Lucrez și eu online, și primesc bani prin Tipalti. Am completat un formular W8-BEN ca să pot retrage banii in cont. Dacă știi ce taxe trebuie plătite, aș fi recunoscător să-mi spui si mie. Mersi mult!
Salut, ai aflat cumva ce si cum se plateste? Si eu sunt platit tot prin Tipalti, doar ca de la Roblox, am trimis si un W8-BEN si nu stiu ce taxe trebuie platite in Romania.
Mersi!
Am 17 ani și lucrez ca creator într-un joc numit Roblox. Acolo, primesc monede virtuale de la alți jucători atunci când aceștia îmi cumpără accesorile virtuale pe care eu le-am creat. Roblox are un sistem numit DevEx, prin care pot transforma aceste monede virtuale în bani reali. Această acțiune o pot efectua oricând doresc (de exemplu pot si o data / de doua ori pe an), dar nu de două ori în aceeași lună. Până acum, suma pe care am retras-o este sub 18.000 RON, deoarece nu sunt sigur despre taxele pe care trebuie să le plătesc.

Aș dori să întreb ce taxe trebuie să declar și ce procent mi se percepe, în funcție de veniturile minime depășite. De asemenea, menționez că prima dată când am retras bani, am fost obligat să completez un formular W-8BEN. (Banii mi-au fost transferați direct în contul bancar. Asta era optiunea pe care am ales-o; mai erau si altele de exemplu check, însă asta mi se părea cea mai convenabilă și rapidă.)