avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate an.stanciu9

Activitate an.stanciu9

Am acte de proprietate, cartea funciară pentru casa înainte de modificare, proiectul pentru modificare si extindere cu expertiza tehnica, studiu geotehnic - la asta va referiți prin documentația cadastrală?
Cum reactualizez cu noua suprafață?
Multumesc
Buna ziua,

Cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care am autorizație de construcție? Apreciez ca ar trebui sa fie cea mai simplă varianta, dar nu reușesc sa găsesc niciun răspunsul clar.

Multumesc,
Buna ziua,

Am început construcția unei case cu un constructor fără contract. Proiect și autorizație la zi. Ne-am înțeles sa facă mici modificări fata de proiect. Plata în 3 transe, ultima când finalizează "la roșu". Când mai avea cam 10% pana "sa finalizeze" la roșu, am aflat de la un tehnician, întâmplător, ca structura de rezistenta a casei practic nu exista și sunt chiar greșeli care ar putea pune viața în pericol. Am vorbit cu constructorul sa rectifice și sa refacă structura de rezistenta cum era în plan (modificarile la care ne-am înțeles n-ar fi afectat asta) pentru a-i plăti ultima transă de bani. A refuzat și a ieșit urat, cu scandal și amenințări din partea lui. Între timp am arhitect care reface proiectul cu modificări și o noua expertiza tehnica în proces și am luat o echipa noua de constructori (cu contract) sa rectifice. Costurile de refacere a structurii de rezistenta (doar în manopera), depășesc oricum transa ce nu i-am mai dat-o primului constructor. Nu mai socotesc părți din lucrare care acum trebuiesc dărâmate și refăcute gen cărămizi, bârne de lemn, țigle, etc pentru a putea reface rezistenta. Am explicat și asta, dar primul constructor se face ca nu înțelege, continua sa amenințe și să-și tina partea. Aș vrea sa știu ce pot face din punct de vedere legal fata de initialul constructor. Anaf (lucrează doar la negru)? Judecătorie pentru ca a efectuat, cu buna știință zic eu, defectuos părți esențiale din construcție (pana la a pune viață în pericol)? Ordin judecătoresc sa stea departe de mine și familia mea? Mulțumesc