avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate pop sorin

Activitate pop sorin

Buna ziua. Care este instanta competenta in urmatoarea situatie: Contestatorul din Sibiu iar societatea emitenta facturilor contestate din Bucuresti dar cu punct de lucru in Sibiu. Contractul s-a facut online si facturile au fost comunicate pe mail. Unde introduc contestatia, la Sibiu sau Bucuresti ? Imobilul unde se presteaza serviciul este in Ocna Sibiului. Asadar, unde introduc contestatia ?
Procedura Civila aplicabila in cazul contestatiei in anulare a unei sentinte pronuntate in 2008. Se aplica Codul de procedura veche sau noua ?
Exact asta e si intrebarea: daca un proprietar de parking foloseste exclusiv partile comune ale parkingului dat fiind ca nu are apartament in bloc, poate fi obligat la plata cheltuielilor comune pe tot blocul sau doar cele incidente cu acel parking care este contorizat individual ?

ynocentta a scris:

Proprietar de loc in parking care nu a aderat la Asociatie si nu locuieste in imobil, poate fi obligat la plata cheltuielilor curente pe casa scarii

Conform disp L nr 196/2018 cheltuielile parti comune nu se repartizeaza functie de calitatea proprietarului membru sau nu al asociatiei de proprietari,ci tuturor proprietarilor din condominiu care se deservesc de respectiva parte comuna
curentul aferent este contorizat individual pe parking.

Curentul este contorizat individual pe parking dar acesta este asigurat prin infrastructura parte comuna

Cheltuielile cu parking contorizat individual dar care se afla in imobil, vor fi comasate cu cheltuielile comune din tot imobilul ?
Pentru ce mai e prevederea din codul civil cu sintagma ``cu toate acestea...`` ?
Articolul 654 Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune (1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte. (2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

Proprietar de loc in parking care nu a aderat la Asociatie si nu locuieste in imobil, poate fi obligat la plata cheltuielilor curente pe casa scarii ? In contextul in care accesul in parking se face direct din exterior iar curentul aferent este contorizat individual pe parking.
Buna ziua
Asociatiile de Proporietari sunt guvernate de legea 196/2018 insa un anume aspect intra in contradictie cu Codul Civil.
Care act normativ are intaietate ?
Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista alt act normativ decat ORDIN nr. 579 si 162 ?
``Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.

Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. Primarul transmite un exemplar din permisul de lucru cu focul celui care solicită permiterea executării arderii miriştii, vegetaţiei uscate sau resturilor vegetale, iar pe cel de-al doilea serviciului public voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Se exceptează de la obţinerea permisului de lucru cu foc executarea arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţeneşti.``

Daca gospodaria cetateneasca face exceptie, adica exact cei care ard inlantrul gospodariilor preponderent la sate...atunci au liber la intoxicarea localitatilor ?
Buna ziua
Am nevoie de ajutor pentru un calcul. Mai exact ma intereseaza cati mp inseamna ``cota parte indiviza de 1000/23392-a parte``.
Multumesc anticipat
Titlu de proprietate emis efectiv in 1996 iar legea 18/1991 a fost modificata in 1997 prin legea 169. In ce fel produce efecte asupta titlului de proprietate legea 169 ?