avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Referitor la arderea materialelor vegetale din ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista ...

Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista alt act normativ decat ORDIN nr. 579 si 162 ?
``Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.

Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. Primarul transmite un exemplar din permisul de lucru cu focul celui care solicită permiterea executării arderii miriştii, vegetaţiei uscate sau resturilor vegetale, iar pe cel de-al doilea serviciului public voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Se exceptează de la obţinerea permisului de lucru cu foc executarea arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţeneşti.``

Daca gospodaria cetateneasca face exceptie, adica exact cei care ard inlantrul gospodariilor preponderent la sate...atunci au liber la intoxicarea localitatilor ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:42, 30 Noiembrie 2022
Nu cred ca s-au gandit la poluare,ci la focul controlat.Una este sa dai foc unui hectar de miriste si alta la niste vrejuri uscate.
Arderea resturilor vegetale din gospodariile taranersti, dar si de pe miristile de sute de ha este in atentia pompierilor (pericol de incendii), dar si a Agentiei teritoriale de mediu (pentru poluare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de lucru cu foc Christian Burlacu Christian Burlacu Este necesar permisul de lucru cu foc in loc deschis pentru lucrari de sudura sau debitare cu flex? Multumesc (vezi toată discuția)
Arderea gunoiului/ paielor in curti Pink_Martini Pink_Martini a venit primavara si se simte si la mine la sat. Oamenii au inceput sa arda in curte paie de porumb si gunoi printre care cirpe, pene, cauciucri si hirtie cu ... (vezi toată discuția)
Referat de specialitate - este bine intocmit? snadica snadica REFERAT DE SPECIALITATE Privind acordarea de compensatii in bani pentru timpul efectiv de lucru prestat la interventii si la celelalte activitati prevazute ... (vezi toată discuția)