avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale permis de lucru cu foc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

permis de lucru cu foc

Este necesar permisul de lucru cu foc in loc deschis pentru lucrari de sudura sau debitare cu flex?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Akhenaton81 , utilizator 11:20, 2 Octombrie 2020
ORDIN Nr. 163 din 28 februarie 2007
pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor

Art. 99
(1) Efectuarea lucrărilor de sudare, tăiere, lipire sau a altor asemenea operaţi-uni care prezintă pericol de incendiu, în construcţii civile (publice), pe timpul programului cu publicul, în instalaţii tehnologice cu risc de incendiu sau explozie, în depozite ori în alte spaţii cu pericol de aprindere a materialelor, produselor sau substanţelor combustibile este interzisă.
(2) Lucrările prevăzute la alin. (1) se pot executa în spaţiile respective numai după ce s-au luat măsuri pentru: evacuarea persoanelor, îndepărtarea sau prote-jarea materialelor combustibile, golirea, spălarea, blindarea traseelor de conducte ori a utilajelor, aerisirea sau ventilarea spaţiilor, dotarea locurilor de muncă cu mijloace de limitare şi stingere a incendiilor.
(3) Lucrările menţionate la alin. (1) şi la art. 97 alin. (4) se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, al cărui model este prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme generale.
(4) În toate cazurile prevăzute la alin. (1) - (3) sunt obligatorii instruirea personalului de execuţie, control şi supraveghere asupra măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi informarea serviciului privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Art. 97/4 se refera la arderea miristilor.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Buna ziua,legat de acest subiect intr-un santier cine este responsabil direct cu emiterea acestor permise? Antreprenorul general sau fiecare subcontractor este obligat sa si gestioneze p.d.l. cu foc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista ... pop sorin pop sorin Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista alt act normativ decat ORDIN nr. 579 si 162 ? ``Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a ... (vezi toată discuția)
Fisa de post - ajutor eujad eujad ma puteti ajuta cu fisa d epost ptr subinginer, tinichigiu auto, sudor?Multumesc (vezi toată discuția)
Fise de post cretu monica cretu monica Buna ziua, ma numesc cretu monica, as avea nevoie de cateva fise de post daca poate cineva sa ma ajute si sa la transmita pe adresa de e-mail ... (vezi toată discuția)