avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Mary_A

Activitate Mary_A

Răspuns la discuția contabilitate
16% pt. persoana fizice ! si aveti grija ca, pana la 30.06.2009 tb. depusa , de catre patron si Declaratia 205 ( venituri din dividende) .Termenul declaratiei 205( nu mai stiu sigur ) daca e acesta.
Acest impozit trebuie declarat in Declaratia 101 .
ANUL ACESTA :plata IMPOZITULUI trebuie efectuata CEL TARZIU PANA LA 15.12.2008 , chiar daca dividendele nete nu au fost achitate pers. fizice, dar au fost repartizate .
Răspuns la discuția Mandat administrator SA -expirat.
Si dumneavoatra la fel !
D-nul ( sau d-na)( imi cer scuze dar....) timi - a avut dreptate.
In cazul de fata se aplica prevederile articolului mentionat.
Multumesc din nou .
Am citit acest articol si aveti dreptate ! Maine trebuie sa-mi confirme cei de la Reg.Com.-probabil nu ne-am inteles prima data-oricum inf. furnizate de aceasta institutie in acest caz, au dus la pierdere de timp si bani.
Va multumesc din nou si o sa va tin la curent !
Va dau detallile cerute :
pt. intocmirea dosarului de credit, banca cere
- "Certificat constatator" de la Reg. Com. ;
- Hotarare AGA prin care se imputerniceste administratorul sa reprezinte si sa semneze "Contractul de credit" cu banca , publicata in M. Of. partea IV.
Se cam bat cap in cap cele doua !
Sper , totusi ca, lucrand de ceva timp cu banca respectiva - in fiecare an am avut credite si nu am avut probleme pana acum - sa tina cont de asta.
Cei de la Reg. Com. au zis ca pot sa le arat "Convocarea" si faptul ca a fost publicata in M. Of.
Actionarii SA suntem doua surori si sotii nostrii. Deci nu se pune problema ca nu s-ar aproba prelungirea mandatului administratorului .
Va multumesc.
Daca aveti informatii despre nivelul capitalului social al SA - daca se modifica cei 25.000 EURO - ; de la ce data si in ce act normativ e prevazut?(2009-2011)
Stiam ca se actualizeaza din 2 in 2 ani , dar nu am aflat nimic pana acum.
Si ca idee, la curs evalueaza ORCT... ca s-a indeplinit aceasta conditie ?
Eu nu am gasit reglementat nimic , pana acum !
eu.ro.lex a scris:

Administratorul poate continua activitatea si se poate face mentiunea indicata.In fapt, administratorul continua sa exercite atributiile care le are si raspunderea aferenta acestora. Partea legala, de prelungire a mandatului, se rezolva "din mers".

Exact asta se intampla in realitate ( " in fapt " ca sa folosesc terminologia specifica domeniului juridic) - dar "de drept " cum il lamuresc pe d-nul inspector bancar ?
Presupune-ti ca ...administratorul are un accident...etc...chiar nu este prevazut in lege un astfel de caz. Sau, poate n-am citit sau interpretat cum trebuie.
Va multumesc ! Si..stiu din exp. ca toate se rezolva din mers.
Mai am f. multe intrebari !
Răspuns la discuția va rog frumos un sfat
Da-mi mai multe detalii, te rog! Mai ales , ce documente ai, ce ai intocmit pana acum. Gratuit !
De acord. Considerarea acestor sume ca subv. depinde de forma de organizare a entitatii beneficiare.
Totusi, in ce cont analitic incadrati aceste subventii ?
In ce mod influenteaza aceste subventii "Rezultatul din exploatare" al societatii?
Reglementarile legale pt. cele de mai sus.

C u multumiri !

Am o mare nelamurire !
Contabilizarea platilor directe pe HA de la U.E ?!!! Ajutati-ma cu legislatia!
La noi , la DGFP, mi-au zis : " sa deschid si eu un analitic" !!!!?
Totusi, mie nu mi se pare normal ca, atunci cand banii primiti nu sunt de la statul roman, totusi, ca si SC, sa trebuiasca sa achite impozit de 16% pe ceva ce nu mi s-a dat de aici( din banii contribuabilului).
Atunci, de ce nu se aplica acelasi regim si persoanelor fizice ? Unde e reglementat asa ceva ?
Va rog , poate aveti mai multe informatii !