avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mandat administrator SA -expirat.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mandat administrator SA -expirat.

Mandatul de administrator al S.A - in cauza- a expirat in mai 2008. Am mers la O.R.C.(azi) si am facut demersurile pt. prelungirea acestui mandat ( acelasi administrator )-4 ani - totul cf. legii.
Societate a avut si are credite in derulare ; am nevoie de un "Certificat constatator"-pt. un alt credit. Mi s-a spus ca va apare mentionat "mandat administrator expirat".
Mentionez ca AGEA va avea loc pe 23.12.2008; urm. pe 23.12.2008.
Intrebarea mea este:
-cine a administrat si administreaza de la expirare mandat si pana la acea data-23.12.2008- societatea in cauza ?
La ORC mi s-a raspuns ca exista un "vid".
-mai poate adminstratorul sa angajeze si semneze in aceasta perioada, contracte de credit pt. societate?
-legal, cine a administrat in aceasta perioada, tinand cont ca au fost facute rambursari anticipate de credite ?
Mentionez, ca, SA este de tip inchis.
Eu una..........nu ma descurc!
Astept solutiile si raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 16:10, 5 Februarie 2010
Administratorul poate continua activitatea si se poate face mentiunea indicata.In fapt, administratorul continua sa exercite atributiile care le are si raspunderea aferenta acestora. Partea legala, de prelungire a mandatului, se rezolva "din mers".
eu.ro.lex a scris:

Administratorul poate continua activitatea si se poate face mentiunea indicata.In fapt, administratorul continua sa exercite atributiile care le are si raspunderea aferenta acestora. Partea legala, de prelungire a mandatului, se rezolva "din mers".

Exact asta se intampla in realitate ( " in fapt " ca sa folosesc terminologia specifica domeniului juridic) - dar "de drept " cum il lamuresc pe d-nul inspector bancar ?
Presupune-ti ca ...administratorul are un accident...etc...chiar nu este prevazut in lege un astfel de caz. Sau, poate n-am citit sau interpretat cum trebuie.
Va multumesc ! Si..stiu din exp. ca toate se rezolva din mers.
Mai am f. multe intrebari !
Nu puteti sa ii spuneti altceva decat ca societatea nu a avut in vedere acel termen dar ca administratorul si-a continuat atributiile exact ca pana atunci, avand aceeasi incredere din partea asociatilor. Nu vad totusi de ce il intereseaza atat de mult, poate ne dati niste detalii.
Va dau detallile cerute :
pt. intocmirea dosarului de credit, banca cere
- "Certificat constatator" de la Reg. Com. ;
- Hotarare AGA prin care se imputerniceste administratorul sa reprezinte si sa semneze "Contractul de credit" cu banca , publicata in M. Of. partea IV.
Se cam bat cap in cap cele doua !
Sper , totusi ca, lucrand de ceva timp cu banca respectiva - in fiecare an am avut credite si nu am avut probleme pana acum - sa tina cont de asta.
Cei de la Reg. Com. au zis ca pot sa le arat "Convocarea" si faptul ca a fost publicata in M. Of.
Actionarii SA suntem doua surori si sotii nostrii. Deci nu se pune problema ca nu s-ar aproba prelungirea mandatului administratorului .
Va multumesc.
Nu se bat cap in cap. Extrasul spune mai mult decat existenta administratorului (de ex starea de lichidare, functiune sau nu, etc). Hotararea respectiva e o hachita a bancii. Legal nu se impune asa ceva. Daca totusi banca cere, prezentarea convocarii nu e de ajuns, ea nu inseamna decat ca se va discuta ceva, indiferent cat de apropiati sunt actionarii. Nu vad alta solutie decat sa amanati daca banca insista pe hotararea respectiva

Alte discuții în legătură

Expirare mandat administratori sa brand dg brand dg Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor ... (vezi toată discuția)
Convocator sa ContSters79137 ContSters79137 Este obligatorie prezentarea convocatorului la Registrul Comertului daca Hotararea AGA este semnata de actionarii SA-ului intrunind 100% din capitalul social? ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functie administrator unic etta etta Actionarul majoritar al unei SA il poate suspenda din functie pe administratorul unic? (vezi toată discuția)