avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale convocator SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

convocator SA

Este obligatorie prezentarea convocatorului la Registrul Comertului daca Hotararea AGA este semnata de actionarii SA-ului intrunind 100% din capitalul social? Problema e ca actionarii se cam grabesc, nu ar mai vrea sa faca procedura convocarii atata vreme cat toti sunt de acord cu problemele ce urmeaza a fi solutionate (schimbare sediu, cesiune actiuni, prelungire mandat administrator).

Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 14:02, 8 Iunie 2009
Nu este obligatorie, dar in schimb este necesar sa aveti asemenea convocator pentru respectarea prevedrilor legale si statutare al societatii.
Nu este obligatoriu sa aveti la Registrul Comertului convocatorul , daca Hotararea AGA este semnata de toti actionarii.
multumesc de raspunsuri, asa mi se pare si mie logic. sper sa nu fie probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de o cesiune de actiuni Instantlife Instantlife Buna ziua, Avem o societate inchisa pe actiuni, cu actiuni nominative in forma dematerializata. Un actionar minoritar isi vinde pachetul de actiuni (sa ... (vezi toată discuția)
A.g.a. fara actionari NGabriel NGabriel Buna seara! Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator sa -expirat. Mary_A Mary_A Mandatul de administrator al S.A - in cauza- a expirat in mai 2008. Am mers la O.R.C.(azi) si am facut demersurile pt. prelungirea acestui mandat ( acelasi ... (vezi toată discuția)