avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Alina6447

Activitate Alina6447

Buna ziua! Vreau sa vizionez niste apartamente cu dorinta de a cumpara o casa. Insa, am primit acest contract de la agentia imobiliara si ma cam intimideaza cerintele de acolo, cum vreau doar sa vizionez niste apartamente - de fap, e chiar prima mea vizionare
Imi puteti spune, va rog, daca este normal sa il semnez la prima mea vizionare si daca pare un contract obisnuit, fara de care nu poti viziona apartamentele?
CONTRACT PRESTARI SERVICII
AGENTIE – CUMPARATOR
NR. ___________ DIN

II. OBIECTUL SI PERIOADA CONTRACTULUI
Obiectul contractului il constituie executarea de catre PRESTATOR de servicii de consultanta si intermediere imobiliara in favoarea BENEFICIARULUI.

III. OBLIGATIILE PARTILOR
1. BENEFICIARUL are urmatoarele obligatii:
a) sa puna la dispozitia PRESTATORULUI informatiile necesare in vederea identificarii unor imobile cat mai apropiate de cerintele sale;
b) sa plateasca comisionul in conditiile stabilite la punctul IV al contractului;
c) sa se prezinte la solicitarea PRESTATORULUI pentru vizionarea imobilelor gasite de acesta, semnand fisa de vizionare anexata prezentului contract;
d) sa-l informeze pe PRESTATOR asupra imobilelor alese si sa-i comunice acestuia data stabilita pentru incheierea antecontractului de vanzare-cumparare sau a contractului de vanzare - cumparare pentru imobilul in cauza.
e) BENEFICIARUL se obligă să nu trateze si sa contracteze fără permisiunea scrisa a PRESTATORULUI în nici un mod, direct (personal) sau indirect (prin terţi, persoane fizice şi/sau entitati juridice), cu proprietarii prezentaţi de PRESTATOR şi nici să divulge către terţi informaţii de natură să permită acestor terţi să trateze si contracteze cu proprietarii prezentaţi de PRESTATOR.
f) BENEFICIARUL recunoaste că în situaţia apariţiei unor înţelegeri separate cu vanzatorii, ca urmare a incalcarii punctului e) din OBLIGATIILE BENEFICIARULUI al prezentului contract, se produc daune materiale PRESTATORULUI.
g) BENEFICIARUL se obligă la plata fata de PRESTATOR a unor daune (situatiile in care se produc daune sunt mentionate la punctele e si f) în cuantum de 6% din preţul de vanzare cerut de vanzator sau cel stipulat în antecontractul de vânzare-cumpărare sau, în cazul în care nu există antecontract, din preţul de vânzare-cumpărare stipulat in actul autentic.
2. PRESTATORUL are urmatoarele obligatii:
a) sa utilizeze baza sa de date si sa o puna la dispozitia BENEFICIARULUI pentru a indeplini prezentul contract;
b) sa-l informeze pe BENEFICIAR asupra imobilelor gasite si sa-i puna la dispozitie acestuia informatiile referitoare la pretul solicitat de proprietar, aplasament, suprafata, stare, etc;
c) sa asigure prin agentii sai si impreuna cu BENEFICIARUL vizionarea imobilelor astfel gasite si specificate in fisa de vizionare a prezentului contract;
d) sa se asigure ca imobilele selectate sunt libere de orice sarcini, fara ipoteca sau alte servituti (in afara de cele fortate);
e) sa se asigure ca imobilele selectate au regimul proprietatii clar definit, dreptul proprietarului fiind intabulat in cartea funciara;
f) sa se asigure ca proprietarul are intreaga capacitate de exercitiu si ca poate dispune fara nicio ingradire asupra bunului imobil;

IV. CONDITII DE PLATA. COMISION
1. Partile stabilesc de comun acord un comision reprezentand 3 % ( trei ) + TVA din preţul stipulat în antecontractul de vânzare-cumpărare sau, în cazul în care nu există antecontract, din preţul de vânzare-cumpărare stipulat in actul autentic.
2. Plata comisionului catre PRESTATOR se efectueaza 100% in ziua si data semnarii antecontractului sau 100% in ziua si data semnarii contractului de vanzare cumparare daca nu exista un antecontract.
3. Comisionul devine executabil numai dacă BENEFICIARUL se decide să achiziţioneze vreunul dintre imobilele specificate in fisa de vizionare anexata contractului, şi numai în momentul în care se face orice tip de act în vederea vânzării-cumpararii imobilului.
4. Dacă plata nu se face la data stabilită, BENEFICIARUL se obligă să plătească PRESTATORULUI de 3x ( 300% + TVA ) suma restantă plus penalităţi de 0.5% pe fiecare zi de întarziere la suma restantă de plată.

V. CLAUZE FINALE
1. Părţile se obligă să păstreze confidenţialitatea clauzelor prezentului contract, care nu pot fi comunicate terţilor.
2. Sub sanctiunile aplicate faptei de fals în acte publice, partile declara cã datele înscrise în acest contract sunt corecte.
3. Modificari asupra prezentului contract se pot face cu acordul scris al ambelor parti.
4. Litigiile ivite intre parti izvorate din incheierea, derularea sau finalizarea prezentului contract, care nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi inaintate spre solutionare instantelor judecatoresti competente de la sediul PRESTATORULUI.
5. Orice adaugire sau modificare se va face cu acordul partilor in scris printr-un act additional.
6. Agentia nu isi asuma responsabilitatea pentru viciile ascunse ale proprietatii, inclusiv, dar fara a se limita la, defecte structurale, tehnice sau legale, care nu sunt vizibile sau evidente, ori cu privire la care nu s-au furnizat informatii de catre Proprietar. De asemenea, Agentia nu raspunde pentru informatiile eronate sau incomplete furnizate de Proprietar, inclusiv date referitoare la caracteristicile, starea sau istoricul proprietatii.
Clientul recunoaste si accepta ca responsabilitatea verificarii acestor aspecte revine exclusiv acestuia.
7. Agentia imobiliara nu are rol de mediere sau de interventie in eventuale controverse, discutii sau situatii ulterioare.
Drept marturie a celor de mai sus, Partile au semnat prezentul Contract
La final e o anexa cu imobilelele si semnatura in dreptul fiecareia.

Va multumesc frumos pentru un raspuns.
Nu, din pacate, nu. E ca si cum e o situatie tacita. Suntem angajati de compania x, dar lucram exclusiv pentru compania y.
Multumesc mult pentru raspunsuri!


Cornel Vasile a scris:

Ati primit vreo decizie de detasare /delegare? ..acestea sunt situatii in care puteti lucra la alta societate fiind angajata la alta.

Lucrez in Romania, iar locul de munca din CIM e tot in Romania.

Cornel Vasile a scris:

Lucrati din tara sau acolo?

Locul de munca in c.i.m. unde este mentionat?

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Instruirea SSM etc. si contractul sunt pe firma din tara. Doar activitatea mea se desfasoara exclusiv pentru firma din strainatate.
Buna ziua!
Voiam sa va intreb daca este legal sa fii angajat cu contract de munca la o firma, dar sa lucrezi exclusiv pentru alta companie?
Pe scurt: eu lucrez pentru o companie din strainatate, care nu vrea sa aiba personalitate juridica in Romania (evident, ca sa faca economie de bani). Astfel, sunt angajata de o companie paravan, cum ar veni si nu mi se pare normal. Adica, cum o sa demonstrez eu viitorului meu angajator ca eu am lucrat la compania asta, daca pe contractul meu scrie altceva?
Deci este legal pentru o companie sa angajeze o persoana, dar sa puna aceasta persoana sa lucreze 100% pentru alta companie?
As mai vrea sa mentionez ca compania cu care am contract nu este o firma de resurse umane, ca sa se justifice plasarea mea la alta companie.

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Alina