avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sa fii angajat de o firma, dar sa lucrezi exclusiv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sa fii angajat de o firma, dar sa lucrezi exclusiv pentru alta

Buna ziua!
Voiam sa va intreb daca este legal sa fii angajat cu contract de munca la o firma, dar sa lucrezi exclusiv pentru alta companie?
Pe scurt: eu lucrez pentru o companie din strainatate, care nu vrea sa aiba personalitate juridica in Romania (evident, ca sa faca economie de bani). Astfel, sunt angajata de o companie paravan, cum ar veni si nu mi se pare normal. Adica, cum o sa demonstrez eu viitorului meu angajator ca eu am lucrat la compania asta, daca pe contractul meu scrie altceva?
Deci este legal pentru o companie sa angajeze o persoana, dar sa puna aceasta persoana sa lucreze 100% pentru alta companie?
As mai vrea sa mentionez ca compania cu care am contract nu este o firma de resurse umane, ca sa se justifice plasarea mea la alta companie.

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 5 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi legal. Ar trebui sa sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Instruirea pe linie de ssm, psi-su, mediu, etc. pentru ce firma se face ? Riscurile profesionale existente, care trebuie identificate si evaluate de catre angajator pentru toate locurile de munca, difera de la firma la firma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, se poate sa fiti angajata pe o societate si sa lucrati pentru alta... c.i.m. este semnat cu o firma din tara?
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Instruirea SSM etc. si contractul sunt pe firma din tara. Doar activitatea mea se desfasoara exclusiv pentru firma din strainatate.
Lucrati din tara sau acolo?

Locul de munca in c.i.m. unde este mentionat?
Lucrez in Romania, iar locul de munca din CIM e tot in Romania.

Cornel Vasile a scris:

Lucrati din tara sau acolo?

Locul de munca in c.i.m. unde este mentionat?

Alte discuții în legătură

-muncitori detasati in germania. nimeni nu le cere fisa de instruire ... floriontehnic floriontehnic -muncitori detasati in Germania. Nimeni nu le cere fisa de instruire SSM. li se face cate un instructaj lunar, pentru care semneaza pe un fel de fisa de ... (vezi toată discuția)
Detasare , delegare sau ... ? klevente klevente Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie :Firma X (unde sunt angajat) a incheiat un cuntract cu firma Y si pe baza ecestei contract eu ca angajat al firmei ... (vezi toată discuția)
Instruire la locul de munca si periodica personal care lucreza in alta tara gabibotea gabibotea Mentinez ca suntem o socitate care are personal angajat In Romania si care trimite periodic salariati la munca in Germania. Salariatii raman angajati ai ... (vezi toată discuția)