avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate liviabotici

Activitate liviabotici

Este legal ca si patronul sa opreasca bonurile doa unei parti a firmei? In firma in care am lucrta, o parte dintre agajati au luat bonurile, celorlalti le-au fost blocate de doua luni. va multumesc mult
in luna iuie, la inceput, m-am angajat la un ziar din timisoara. timp de 2 luni am lucrat fara a fi platita, motivul fiind acela ca nu am contrat de munca inca. de la 1 septembrie am semnat contractul iar la sfarsitul lunii am luat primii bani. Tot la sfarsitul lunii septembrie trebuia sa primesc bonurile de masa, dar acestea nu au ajuns in redactie, motivele fiind necunoscute de noi, angajatii. La data de 6 octombrie ziarul s-a inchis si unii dintre noi am fost transferati la o televiziune detinuta de acelasi patron. Plata care ar fi trebuit sa o primesc in data de 15, am primit-o dupa aproape doua saptamani. Mentionez ca zilele acestea ar fi trebuit sa primesc si celelalte bonuri (in total, pe doua luni ar fi fost 44 de tichete de masa), dar acest lucru nu s-a mai intamplat. Sinici salariul care ar fi trebuit sa il primesc in 25 nu l-am mai primit. Datorita faptului ca stateam la munca de dimineata de la 8 pana seara la 22, lucram sambata si duminica, fara a fi platita, mi-am dat demisia la data de 27 octombrie. Plus ca, atunci cand am spus directorului televiziunii ca este ilegal sa ne cheme la lucru fara a avea un pontaj dupa care sa fim platiti pentru orele suplimentare, acesta a spus ca nu il intereseaza ca este ilegal. Intrebarea mea este cum as putea sa imi recuperez banii de pe acele prime luni in care nu am fost platita? In ziar aparea numele meu pentru fiecare articol pe care il scriam, toata pagina de eveniment era facuta de mine, plus programul tv. Din cate stiu, angajatorul nu poate trece in ziar numele meu decat daca am un contract cu el (colaborare, contrac de munca), si implicit sa fiu platita pentru asta. Sper sa ma puteti ajuta! Multumesc