avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va riog, daca se poate, raspundeti-mi urgent. Bonuri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va riog, daca se poate, raspundeti-mi urgent. Bonuri de masa

Este legal ca si patronul sa opreasca bonurile doa unei parti a firmei? In firma in care am lucrta, o parte dintre agajati au luat bonurile, celorlalti le-au fost blocate de doua luni. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters21696 , utilizator 14:09, 4 Noiembrie 2008
liviabotici a scris:

Este legal ca si patronul sa opreasca bonurile doa unei parti a firmei? In firma in care am lucrta, o parte dintre agajati au luat bonurile, celorlalti le-au fost blocate de doua luni. va multumesc mult

Nu este legal oprirea bonurilor de masa, dar nu este abligatorie nici acordarea lor.:rolleyes:
Acordarea bonurilor de masa nu este obligatorie, este un beneficiu din partea angajatorului.Totusi, daca aveti acest beneficiu conform ccm, el nu poate sa nu va dea bonurile, nu e legal.
Studiati contractul colectiv de munca si vedeti daca toti angajatii beneficiaza de bonuri de masa. Daca acest lucru nu este prevazut patronul poate acorda bonuri de masa sub forma de prime doar la o parte din salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema bonuri valorice!urgent! carmen_pitesti carmen_pitesti Am o problema,la locul de munca,patronul ne-a pus pe toti angajatii sa facem cere de concediu fara plata,daca nu,nu ne mai acorda bonurile.Bonurile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Interpretare - "toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat" Paul Simion Paul Simion Speta: angajatul castiga procesul prin care a solicitat anularea deciziei de concediere si obtine o sentinta prin care fostul angajator este obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Alin thoth Alin thoth Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)