avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate Mimosa21

Activitate Mimosa21

Bună seara.Am avut inchiriat un spațiu comercial ,contractul a expirat pe 31.08.2023. Cu puțin timp înaintea expirării contractului am observat ca suprafață din CF nu corespunde cu cea declarata de proprietar, ,adică el în contract a declarat ca are 70 m2 iar în CF este 41,01m2.Ce as putea face în acest caz?
Bună ziua.
Anul trecut am închiriat un spațiu comercial pe firma mea pe un termen de un an de zile de la o alta firmă a cărei proprietate este spațiul respectiv. Contractul a expirat anul acesta pe 31 august.
Avem contractul de închiriere și cele doua procese verbale de predare primire a spațiului pe care sunt specificate poziția contorului de apa si poziția contorului electric, consumul realizat de firmă în perioada contractuală fiind achitată integral, iar contractele reziliate.
I-am dat proprietarului o garanție de 5355€, contravaloare a 3 chirii, pe care acum acesta refuză să îi înapoieze. În contract este specificat că se obligă să restituie garanția dacă spațiul este predat în condiții optime, fapt de care m-am ținut și s-a și menționat în procesul verbal de predare primire. Aspecte consemnate chiar de proprietar atât scris cât și foto/video. De asemenea, avem și notificare scrisă de la proprietare că în urma verificării situațiilor la furnizori se obliga să restituie banii conform contractului. Acest lucru nu s-a întâmplat deși dânsul ne-a confirmat că toate plățile și rezilierile sunt efectuate.
Aș dori să știu ce se poate face în acest caz.
Vă mulțumesc!