Nu poate fi subiect activ al unei infractiuni :
a)o societate comerciala dizolvata si aflata in procedura de lichidare
b) o soc com aflata in curs de constituire, care are capacite de folosinta restransa
c) o societate in participatie.
Eu am fi zis a), dar la sfarsitul culegerii scrie : b) si c). Voi ce ziceti? E gresit la sfarsit?
:surrender:
Pe asta cu bunul furat cred ca am lamurit-o a) si c) gata..
Bunul mobil care i-a fost furat proprietarului:
a )poate fi revendicat de la orice tert dobanditor (de buna-credinta, care a dobandit lucrul mobil de la un hot sau gasitor) daca nu au trecut mai mult de 3 ani de la data furtului
b) nu poate fi revendicat de la tertul dobanditor de buna-credinta si cu titlu oneros (cu conditia ca bunul sa fi fost procurat de la un detentor precar ce a primit bunul de la adevaratul proprietar, proprietar care s-a desistat de bun in mod voluntar, ceea ce nu este cazul aici)
c) poate fi revendicat de la tertul de rea-credinta, chiar daca acesta a exercitat o posesie de 3 ani asupra bunului (imprescriptibilitatea actiunii in revendicare in ceea ce priveste pe tertul de rea-credinta, hot, gasitor)
Problema se punea, care este forma necesara a actului de constituire a unui dezmembramant al dreptului de proprietate asupra unui teren?
imi pare rau ca nu iti pot raspunde, dar eu inca nu am terminat de invatat la procesual penal si nu vreau sa iti dau vreun raspuns fara sa fiu sigura de ceea c spun.
oricum astept si eu raspuns la celelalte intrebari.
DECI.....CAT DUREAZA?
5.Suspendarea urmaririi penale se dispune prin:
a) ordonanta
b) ordonanta cand s-a pus in miscare actiunea penala sau rezolutie ,cand nu s-a procedat la punerea in miscare a actiunii penale
c) proces verbal