avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate denisaf

Activitate denisaf

Am rezolvat problema .

Se depune declaratia 050 pentru transfer dosar fiscal, apoi cand se primeste decizia, se radiaza si pct de lucru ( se va depune o delaratie 060 si CUI-ul punctului de lucru).
La ANAF.
La ONRC am rezolvat.
Buna ziua,
O societate din sectorul x, cu un pct de lucru(cu salariati) in sectorul y, isi muta sediul social in sectorul y, la adresa pct de lucru.
Ce declaratii trebuie sa depun?
- 050 si 010
Exita un contract de munca semnat in 2010.
In cim la pct N. Dispoziţii finale avem:
Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul .

exista cumva vreo reglementare a UE privid protectia salariatilor, pe care ar putea sa o invoce in instanta, daca nu accord acest salariu compensatoriu ?
In 2013 la nivel national nu mai avem CCM. Deci asta insemna ca angajatorul nu este obligat sa plateasca salariu compensatoriu.
Dar la Art 67 din Legea 53/2003 scrie .....pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege... Care lege ?
Se dau sau nu ?
freeelis a scris:

Art. 247 C.mun. prevede clar ca, in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.


Si daca aceasta situatie se repeata la o alta salariata, dar in 2013, si avand in vedere ca nu mai exista CCM la nivel national , nu mai primeste salariu compensatoriu? Mentionez ca a inceput activitatea in 2010 cand inca mai era in vigoare CCM la nivel national.
Ne raportam la acela ? Sau nu ?