avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Activitate TrofinM

Activitate TrofinM

Bună ziua!
Vă rog, este nevoie de martori la prima înfățișare într-un proces de moștenire (în care partea pârâtă nu are de făcut întâmpinări, obiecții)?
Răspuns la discuția Pământ fără acte
Mulțumesc! (Totuși, cum e posibil ca legea să fie atât de ambiguă încât să fie posibile mai multe interpretări!?)
Bună dimineața!
La un moment dat, mama, care avea moștenire un hectar de teren, a cedat 50 de ari unei mătuși. Mătușa a folosit acel teren, dar nu s-au făcut acte. Acum mama este decedată. Succesiunea se va face la judecătorie. Poate mătușa păstra cei 50 de ari? O parte dintre moștenitori recunosc tranzacția dintre mama și mătușa, alții nu.
Răspuns la discuția Succesiune prin judecătorie
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune prin judecătorie
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune prin judecătorie
Mulțumesc! Dar îmi vine greu să accept denumirea de „pârât” și să fiu obligat la plata cheltuielilor de judecată, ba chiar să-mi plătesc și un avocat, atât timp cât eu sunt de acord atât cu succesiunea, cât și cu ieșirea din indiviziune, de la început! Nu vreau să fiu perceput drept un ignorant, dar nu este corect. Sunt pârât pentru ce?
Bună ziua!
Suntem moștenitorii (4 copii și 2 nepoți) ai părinților decedați. Nu ne-am putut înțelege pentru a realiza succesiunea prin notariat. Acum, nepoata moștenitoare ne-a trimis (nu a ajuns la toți moștenitorii ceilalți) o comunicare prin care suntem înștiințați că trebuie să depunem în 25 de zile o întâmpinare.
Vă rog să-mi spuneți ce înseamnă „întâmpinare” și dacă este obligatorie. De asemenea, ieșirea din indiviziune cine este obligat să o realizeze? Poate vreunul dintre moștenitori să-l dea în judecată pe un altul pentru realizarea ieșirii din indiviziune?
În condițiile în care majoritatea moștenitorilor au fost de acord atât cu succesiunea prin notariat, cât și pentru realizarea ieșirii din indiviziune. De ce să fiu eu obligat la plata cheltuielilor de judecată dacă am dorit realizarea cât mai rapidă a tuturor celor de mai sus?
Bună seara! Am o rugăminte, aș avea nevoie de o clarificare în privința următorului subiect:
Cu câteva luni înainte de a deceda, un frate (divorțat, cu copii majori) mi-a transferat în cont o sumă de bani (lucra în străinătate), spunând că banii sunt pentru părinți. Părinții nu i-au folosit, iar când fratele meu a decedat, am folosit toți acei bani pentru cheltuielile cu repatrierea și înmormântarea. Cum nu erau totuși suficienți, fosta cumnată s-a oferit să-mi trimită de asemenea niște bani (aproximativ o treime din totalul banilor cheltuiți), în același scop, al repatrierii. Au fost bani și din alte surse (ai mei sau de la alți membri ai familiei).
După un an, fosta cumnată a cerut să-i returnez banii trimiși de ea, spunând că sunt împrumutați (inițial fuseseră cu titlu neprecizat). După doi ani, fosta cumnată a cerut și banii pe care fratele îi trimisese părinților, spunând că de vreme ce părinții nu i-au folosit sunt ai lor, ai nepoților.
Cât de îndreptățită este, legal, să întreprindă darea în judecată? Menționez că, deoarece părinții erau bolnavi, iar copiii (nepoții) s-au eschivat (sunt majori, dar nu au trecut de 30 de ani), a trebuit să mă ocup de toate procedurile, ajutat de persoane din familia lărgită.
Mulțumesc!