Bună seara! Am o rugăminte, aș avea nevoie de o clarificare în privința următorului subiect:
Cu câteva luni înainte de a deceda, un frate (divorțat, cu copii majori) mi-a transferat în cont o sumă de bani (lucra în străinătate), spunând că banii sunt pentru părinți. Părinții nu i-au folosit, iar când fratele meu a decedat, am folosit toți acei bani pentru cheltuielile cu repatrierea și înmormântarea. Cum nu erau totuși suficienți, fosta cumnată s-a oferit să-mi trimită de asemenea niște bani (aproximativ o treime din totalul banilor cheltuiți), în același scop, al repatrierii. Au fost bani și din alte surse (ai mei sau de la alți membri ai familiei).
După un an, fosta cumnată a cerut să-i returnez banii trimiși de ea, spunând că sunt împrumutați (inițial fuseseră cu titlu neprecizat). După doi ani, fosta cumnată a cerut și banii pe care fratele îi trimisese părinților, spunând că de vreme ce părinții nu i-au folosit sunt ai lor, ai nepoților.
Cât de îndreptățită este, legal, să întreprindă darea în judecată? Menționez că, deoarece părinții erau bolnavi, iar copiii (nepoții) s-au eschivat (sunt majori, dar nu au trecut de 30 de ani), a trebuit să mă ocup de toate procedurile, ajutat de persoane din familia lărgită.
Mulțumesc!