avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Dan1777

Activitate Dan1777

Forum de juriști sau de doamne care se plictisesc pe acasă?
De fapt, s-au plătit pana acum cca. 80.000 lei, cheltuieli de judecata, de executare, daune și încă în medie cca. 20.000 lei pe an pana la rezolvarea acoperișului. Iar la cum se mișcă acum lucrurile se vor strânge multe luni sau chiar ani în care lunar se vor plăti daune.
Aveți în primul comentariu textul din hotărâre. Până la urmă nu vad care este relevanta întrebărilor și nelămuririlor dumneavoastră. Hotărârea putea cere sa se schimbe cu hârtie sau cu aur, întrebarea era cum poți obliga sa se respecte o hotărâre judecătorească, restul este doar context. Până acum am citit doar părerile dumneavoastră despre acoperis, aveți cumva și opinii juridice despre subiect?

PS: asociația are deja oferte pentru ambele soluții, 28.000 euro pentru sindrila și cca. 90.000 euro pentru tabla. Nu este chiar aceeași suma.
Ok, m-am lamurit acum. Deci hotărârile instantelor nu se mai aplica dacă sunt absurde.
Cele 3 luni au trecut de deja, sumele respective au fost executate silit, s-au plătit și cheltuieli de executare, iar acum se plătesc daune de câteva sute de euro pe lună până la înlocuirea învelitorii (hotărârea instanței este mai amplă). Problema este că în ritmul acesta o să mai stăm încă câțiva ani cu acoperișul neconform, iar daunele cresc în continuare. Deci, problema care se pune este dacă asociația poate fi determinată să respecte hotărârea instanței și să înlocuiască învelitoarea conform expertizei din dosar, tot cu șindrilă bituminoasă, adică mai ieftin și sigur mai repede decât să schimbe soluția constructivă și să obțină autorizație de construire pentru acoperișul de tablă.
Asociatia de proprietari unde locuiesc este obligata printr-o hotărâre judecătorească sa înlocuiască învelitoarea actuala a acoperișului cu o sindrila bituminoasa. Însă asociația a hotărât în AGA sa schimbe cu tabla, dar la un cost de 3-4 ori mai mare. Din cauza costului foarte ridicat sunt mulți vecini care refuza sau nu pot sa plătească. Termenul de execuție a lucrării se tot prelungește astfel, iar în tot timpul acesta platim daune vecinului care ne-a dat în judecata. Exista vreo posibilitate de a obliga asociația sa respecte hotărârea instantei și sa efectueze lucrarea mai repede la un cost mai mic?

"Obligă asociaţia de proprietari pârâtă să aducă la conformitate acoperişul imobilului, unde se află situat apartamentul reclamantului, prin refacerea învelitorii actuale cu o nouă învelitoare din şindrilă bituminoasă, lipită pe toată suprafaţa, conform concluziilor raportului de expertiză, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre, iar în caz neîndeplinire a obligaţiei în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, încuviinţează îndeplinirea obligaţiei de mai sus de către reclamant, pe cheltuiala pârâtei 2, în limita sumei de 47000 lei"
Desi blocul are deja 15 ani, vecinul a cumpărat direct de la dezvoltator un apartament la ultimul etaj care avea câteva pete de apa pe tavan. 99,99% petele respective erau acolo de câțiva ani, pentru ca inițial am dorit sa cumpăr și eu un apartament la ultimul etaj și era în aceeași stare. În câteva săptămâni Vecinul a dat în judecata Asociația și Dezvoltatorul sa repare acoperișul. În apel, s-a împăcat cu dezvoltatorul, iar asociația a rămas cu plata daunelor. Menționez și faptul ca asociația a reparat de mai multe ori acoperișul, inclusiv după prima reclamație a vecinului. Iarăși f important, autorizația de construire s-a dat pentru P+8E cu acoperiș tip terasa necirculata acoperita cu membrana bituminoasa, iar constructorul a făcut șarpanta de lemn acoperita cu sindrila bituminoasa, iar planșeul de la ultimul etaj este din scânduri în loc de beton. Cu toate astea asociația a pierdut și suntem buni de plata. PS: președintele de asociatie era fosta iubita a fiului proprietarului care ne-a dat în judecata (ca să fie telenovela completa).

robert1958 a scris:

@ Dan1777

Ar fi foarte util să precizați ce reprezintă suma de 12.000 lei acordată proprietarului de către instanță prin hotărârea care reprezintă titlu executoriu.

Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a pierdut procesul cu unul dintre vecini și conform deciziei instantei ii datorează 12.000 lei. Conducerea asociației nu a binevoit sa achite sumele către acesta și s-a ajuns la executare silita și la o suma de cca. 25000 lei. Asociația, are acum conturile blocate și urmează sa fie executata, iar conducerea nu a contestat executarea și nu face în continuare nimic. Se poate lua vreo măsură împotriva președintelui sau comitetului pentru prejudiciul creat?