avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate DianaPascu95

Activitate DianaPascu95



gi-jane2 a scris:

Plangere penala pt abandon faceti acum la politie.
Când veți cere divortul, cereti desfacerea casatoriei din vina lui exclusiva, cereti despăgubiri și da, cu ocazia divorțului cereti printre altele și pensie de intretinere pt copil.
Dvs veti lua indemnizație de crestere copil?


Da, eu voi lua indemnizatie desi nu stiu cat va coopera pentru a ma ajuta sa aplic pentru aceasta. Nu este prea tarziu pentru plangerea penala avand in vedere ca au trecut 2 luni?
Buna ziua. Acum aprox 2 luni am fost alungata din domiciliul conjugal de catre sotul meu si parintii lui, fiind si insarcinata in 6 luni si jumatate. Apartamentul este al parintilor lui, de aceea au venit ei sa imi spuna sa plec. Mi-au facut ei bagajele si mi-au zis ca mi le trimit la apartamentul mamei mele. Apoi, sotul a bagat divort din culpa mea exclusiva. Eu am respins cererea initiala de divort pentru ca nu a avut motive intemeiate si el credea ca scapa de recunoasterea copilului daca divorteaza repede pana nasc…Eu mai am putin si nasc si as vrea dupa ce apare si copilul sa il dau in judecata pentru abandon de familie. Va trebui sa fac un proces nou prin care cer eu divortul si pensia alimentara si tot atunci mentionez si abandonul de familie? M-a supus la foarte multa suferinta si imi doresc sa plateasca pentru ce a facut.


Alexandru Surcel a scris:

Sau puteți să-i cereți viitorului fost soț să conveniți de comun acord o anumită valoare sau plata în natură și instanța va lua act de înțelegerea părților.

Din pacate mi-a zis ca va face tot posibilul sa imi dea cat mai putin la pensia alimentara… nu ma pot intelege cu el.
Sunt in proces de divort iar sotul meu are pe cartea de munca trecut un salariu fals minim pe economie desi el castiga mult mai mult (tatal lui este patronul firmei si a trecut asa ca sa plateasca mai putine taxe). Pot cere in instanta sa dovedeasca ca are incasari lunare mult mai mari pentru a se calcula pensia alimentara de acolo si nu din salariul minim?