avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Acum aprox 2 luni am fost alungata din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Acum aprox 2 luni am fost alungata din domiciliul ...

Buna ziua. Acum aprox 2 luni am fost alungata din domiciliul conjugal de catre sotul meu si parintii lui, fiind si insarcinata in 6 luni si jumatate. Apartamentul este al parintilor lui, de aceea au venit ei sa imi spuna sa plec. Mi-au facut ei bagajele si mi-au zis ca mi le trimit la apartamentul mamei mele. Apoi, sotul a bagat divort din culpa mea exclusiva. Eu am respins cererea initiala de divort pentru ca nu a avut motive intemeiate si el credea ca scapa de recunoasterea copilului daca divorteaza repede pana nasc…Eu mai am putin si nasc si as vrea dupa ce apare si copilul sa il dau in judecata pentru abandon de familie. Va trebui sa fac un proces nou prin care cer eu divortul si pensia alimentara si tot atunci mentionez si abandonul de familie? M-a supus la foarte multa suferinta si imi doresc sa plateasca pentru ce a facut.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
DianaPascu95, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:13, 24 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala pt abandon faceti acum la politie.
Când veți cere divortul, cereti desfacerea casatoriei din vina lui exclusiva, cereti despăgubiri și da, cu ocazia divorțului cereti printre altele și pensie de intretinere pt copil.
Dvs veti lua indemnizație de crestere copil?
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator


gi-jane2 a scris:

Plangere penala pt abandon faceti acum la politie.
Când veți cere divortul, cereti desfacerea casatoriei din vina lui exclusiva, cereti despăgubiri și da, cu ocazia divorțului cereti printre altele și pensie de intretinere pt copil.
Dvs veti lua indemnizație de crestere copil?


Da, eu voi lua indemnizatie desi nu stiu cat va coopera pentru a ma ajuta sa aplic pentru aceasta. Nu este prea tarziu pentru plangerea penala avand in vedere ca au trecut 2 luni?
nu e tarziu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna lore86 lore86 In data de 08.01.2014 sotul meu a vrut sa imi ia baiatul in varsta de 1 an si jumatate si sa plece la socrii mei,noi am avut o discutie pe aceasta tema, ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)