avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate Lrachris

Activitate Lrachris

La pierderea certificatului de nastere al copilului mi se poate elibera cartea de identitate? (Copilul este pe numele tatului si n am contact cu el).Deoarece se cere la evidenta persoanelor.Am incercat sa solicit un duplicat al certificatului dar nu se poate elibera fără un buletin valabil.Un sfat va rog despre cum as putea sa mi reînnoiesc buletinul fără certificat pt ca după sa pot scoate un duplicat.
Va mulțumesc.
Mulțumesc frumos.

georgiana.td a scris:

reveniti la varianta pe care v-am transmis-o...

Soțul nu este proprietar ,părinții lui sunt proprietarii și nu și dau acordul.

Alexandru Surcel a scris:

Proprietarul locuinței soțului,.unde bănuiesc că stați împreună, își poate da acordul. Dacă nu există proprietar scriptic (de exemplu, soțul a moștenit locuința în baza acceptării tacite, dar a avut mereu ce face cu banii și nu a urmat procedura succesorală, astfel că el înca nu figurează în acte), vi se poate face CI cu domiciliul acolo pe baza declarației dumneavoastră și a lui și a unei verificări în teren efectuată de poliție, la care sunt întrebați și vecinii dacă locuiți efectiv împreună cu soțul.

Bună ziua,
Am o problema.Buletinul mi a fost anulat deoarece m am casatorit.Nu mi pot face domiciliu în locuință soțului deoarece nu este proprietar .Locuiesc în București de 4 ani iar buletinul anulat a fost pe Mangalia.Nici in Mangalia nu mi pot face deoarece nu mai are cine sa ma ia în spațiu acolo.Cum îmi pot face o carte provizorie de identitate?