Buna seara.Cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul 2, am optat pentru pilonul 2 si daca se depuncteaza.Sunt pensionata pe invaliditate cu 28 iunie 2024, nu am primit decizia de recalculare si nici pensia in cont pana la aceasta data.Decizia de pensionare este din 22 august 2024 dar din aceasta nu reiese modul de calcul, am cerut foaia de calcul si mi s.a spus ca o voi primi in 45 zile lucratoare, am solicitat si stagiul de cotizare,am 34 ani de munca efectivi, nu sunt convinsa de faptul ca s.a facut corect calculul pensiei.Este bine sa consult un expert in calculul pensiei si apoi daca sunt greseli sa merg la avocat? Va multumesc mult pentru ajutor.
Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap accentuat,nerevizuibil,am boala rara Addison pe imunitate,am hipotiroidism Hasshimoto,tot pe imunitate,am stenoza esofagiana superioara cu 4 dilatatii pe esofag,merg an de an pt dilatatii cu bujii Savary,am osteopenie,am discopatie cervicala grad II , am si anxietate si ma lupt groaznic cu ea, intrebarea mea este daca avand acest handicap somatic pe 2 boli, data aparitiei primei boli din certificat este 2019, ma pot pensiona definitiv datorita handicapului,fara penalizare,cf.art.58 din legea 263 din 2010,legea pensiilor daca am zis corect , chiar daca nu am 23 de ani lucrati cu handicap, din maximul de 35, la acest moment am 33 ani de munca, si inca o intrebare oare pensia de invaliditate este ca suma mai mare decat cea anticipata partial cu depunctare.sunt nascuta in iulie 1967- decretel, si am 33 ani vechime, ma lupt cu problemele acestea de sanatate din 2019.multumesc oricui pt raspuns.