avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap accentuat,nerevizuibil,am ...

Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap accentuat,nerevizuibil,am boala rara Addison pe imunitate,am hipotiroidism Hasshimoto,tot pe imunitate,am stenoza esofagiana superioara cu 4 dilatatii pe esofag,merg an de an pt dilatatii cu bujii Savary,am osteopenie,am discopatie cervicala grad II , am si anxietate si ma lupt groaznic cu ea, intrebarea mea este daca avand acest handicap somatic pe 2 boli, data aparitiei primei boli din certificat este 2019, ma pot pensiona definitiv datorita handicapului,fara penalizare,cf.art.58 din legea 263 din 2010,legea pensiilor daca am zis corect , chiar daca nu am 23 de ani lucrati cu handicap, din maximul de 35, la acest moment am 33 ani de munca, si inca o intrebare oare pensia de invaliditate este ca suma mai mare decat cea anticipata partial cu depunctare.sunt nascuta in iulie 1967- decretel, si am 33 ani vechime, ma lupt cu problemele acestea de sanatate din 2019.multumesc oricui pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:12, 19 Octombrie 2023
Nu puteti beneficia de art. 58 din Legea 263/2010 - pe care chiar dvs. l-ati citat - pentru ca trebuie sa aveti lucrati 2/3 din stagiul complet de cotizare IN CONDITII DE HANDICAP , ori dvs. aveti numai 4 ani . Nici la pensia anticipata partial nu are rost sa va ganditi , deoarece ati avea nevoie de 35 ani stagiu de cotizare si minim varsta de 58 ani , aceste conditii trebuiesc indeplinite simultan . Daca doriti sa va pensionati , nu va ramane decat varianta obtinerii unei pensii de invaliditate , si asta doar daca Comisia de expertizare a capacitatii de munca va constata ca aveti pierduta ( total sau partial - cel putin 50% ) aceasta capacitate . Faptul ca aveti un handicap nu inseamna neaparat ca va incadrati in criteriile de acordare a acestei pensii .
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? DanOltean DanOltean Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensia pe caz de boala? ecaterina18 ecaterina18 Va rog frumos, vreau sa aflu daca o persoana cu astfel de boli se poate pensiona:Incontinenta urinara de efort, Insuficienta renala cronica in stadiu de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate onytza17 onytza17 Cat este stagiul asimilat pentru pensie de invaliditate gradul II? Multumesc (vezi toată discuția)