Anii de pensionare de invaliditate gradul III, fiind si salariat (4 ore/zi). , completeaza vechimea in munca pentru a avea stagiul complet de cotizare de 35 de ani necesar pentru trecerea la etapa nerevizuibila a pensiei medicale?
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a se putea beneficia de prevederile art.79(1) lit.c) din legea 263/2010 trebuie ca in ultima decizie sa fie indeplinita conditia de stagiu complet.
Multumesc de raspuns.
Inca nu am decizie. Urmeaza sa depun dosarul pentru pensie de invaliditate cu data de 1 septembrie, data la care voi avea 33 ani vechime in campul muncii. Acum am 51 ani. In cazul in care o sa fiu incadrata in gradul III si voi lucra, la varsta de 58 ani cata vechime o sa am?, o sa am stagiul complet? O sa am conditia indeplinita pentru a putea beneficia de prevederile art.79(1) lit.c) din legea 263/2010.
Inteleg ca dupa legea actuala atat la 58 de ani cat si la 63 de ani, voi avea tot 33 ani vechime in campul muncii, chiar daca voi lucra 4 ore/zi, si nu pot beneficia de prevederile art.79(1) lit.c) din legea 263/2010.