avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate - nerevizuibil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate - nerevizuibil

In anul 2004 am fost pensionat medical gradul III .La acea data,in anul 2004, avem stagiul de cotizare de 33 ani.Ulterior conform prevederilor legii am lucrat 4 ore pana in prezent .Anul acesta voi implini 60 de ani.Pot beneficia de prevederile art.79 alin. 3 din Legea nr. 263/2010 ,pentru incadrarea in pensie de invaliditate nerevizuibil,pana la implinirea varstei standard de pensionare,tinind cont de anii lucrati pana in prezent cu jumatate de norma ?.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:38, 10 Aprilie 2011
Raspunsul este "nu".

Perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare, indiferent de gradul de invaliditate. Legiuitorul nu a distins intre gradele de invaliditate in care este incadrata o persoana, nu le-a reglementat distinct.

Pe de alta parte, nu exista prevedere legala in sensul valorificarii acestor perioade acum, cand beneficiati de pensie de invaliditate. De altfel, este si un non-sens sa discutam despre valorificarea acestor perioade intrucat doar casa de pensii poate sa le valorifice, emitand decizie in acest sens.

Prin urmare din 2004 pana in prezent sunteti benefiar de pensie de invaliditate, perioada care reprezinta stagiu asimilat stagiului de cotizare si care va fi valorificata, cu tot cu venituri realizate, numai atunci cand veti trece la pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - nerevizuibil anamaria30 anamaria30 buna ziua!mama mea este pensionata pe caz de boala,revizuibila,cu acord de munca 4 ore.initial stia ca la anul va obtine pensie definitiva,dar acum i-au spus ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate grad 2 catalina mera catalina mera Sunt nascuta pe 27.10.1955. Stagiul de cotizare realizat efectic e de 29 ani si 3 luni la care cred ca se adauga perioada necontributiva in care am urmat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil cozariuc valentin cozariuc valentin Pensionarea:Buna seara am si eu o antrebare,,,,, fiind pensionat pe caz de boala,din anul 2001 revizuibil ,doctorul ma scoate la pensie la 60 de ani ... (vezi toată discuția)